Regiunea transnistreana a Republicii Moldova este cel mai potrivit loc pentru instalarea complexului rus de rachete Iskander, ca raspuns la sistemul american de aparare antiracheta amplasat in Romania, afirma expertul militar independent Pavel Felgenhauer, pentru agentia de presa Novii Reghion, preluata de Unimedia.md.

"Nu am auzit de astfel de planuri, dar logica mi se pare limpede. Daca, de exemplu, dorim sa reactionam la scutul antiracheta din Polonia, declaram ca vom instala un sistem de rachete in regiunea Kaliningrad. Dar oare ce se afla mai aproape de Romania? Altceva decat Transnistria, nu exista nimic", a declarat Felgenhauer.

Potrivit expertului militar, baza militara americana din Romania este perceputa de Moscova drept o amenintare semnificativa. Prin urmare, prezenta militara rusa in regiunea transnistreana devine mai importanta ca oricand. Si este evident ca acest fapt va determina inarmarea regiunii cu armament mai avansat, cum ar fi rachete balistice.

"In cazul Romaniei, trupele ruse din regiunea transnistreana trebuiesc modernizate, iar Statul Major rus lucreaza asupra acestei idei", a precizat expertul rus.