Premierul Victor Ponta s-a intalnit, marti dimineata, cu ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, discutia avand loc inainte de intrevederea premierului cu ambasadorii statelor din Uniunea Europeana, informeaza Mediafax.

Intalnirea lui Ponta cu Gitenstein a fost confirmata pentru Mediafax de catre reprezentanti ai ambasadei SUA, care au aratat ca ambasadorul american se intalneste constant cu lideri politici din Romania, pentru a discuta "probleme de interes comun".

Dupa discutia cu Gitenstein, Ponta a plecat la pranzul oferit de ambasadorul Republicii Cipru in onoarea ambasadorilor tarilor din Uniunea Europeana acreditati la Bucuresti.

In lunile iulie si august, Ponta a mai avut doua intalniri cu Gitenstein, in contextul referendumului de demitere a presedintelui Traian Basescu.

UPDATE: La finalul intalnirii cu ambasadorii UE acreditati in Romania, premierul a fost intrebat de jurnalisti despre ce a disuctat cu ambasadorul american Mark Gitenstein.

"Am discutat despre relatiile dintre Romania si SUA, care trebuie sa fie foarte bune in continuare. Eu ma vad in mod regulat cu ambasadorii tarilor partenere, pentru ca e bine sa ne informam reciproc", a raspins Victor Ponta.