Curtea de Apel Bucuresti judeca joi recursul unora dintre "baietii destepti" fata de intrarea Hidroelectrica in insolventa. Recursurile impotriva hotararii Tribunalului Bucuresti din 20 iunie au fost depuse de companiile Alpiq RomIndustries si Alpiq RomEnergie precum si de sindicatul Hidrosind.

Energia hidro se vinde greuFoto: AGERPRES

UPDATE Curtea de Apel Bucuresti a amanat pentru 18 octombrie pronuntarea.

Initial, decizia a fost amanata in 4 octombrie pentru 11 octombrie.

Reprezentantii Alpiq Romenergie si Alpiq Romindustries au sustinut in instanta, in urma cu o saptamana, ca Hidroelectrica avea profit in momentul declararii procedurii de insolventa, dar ulterior demararii acestei proceduri Consiliul de Administratie al companiei de stat a emis un alt document, in care s-au luat in calcul debite pe 30 de ani.

Reprezentantii Hidrosind considera ca recursurile trebuie admise pentru ca angajatii sa-si poata primi in continuare salariile, in vreme ce administratorul judiciar a solicitat mentinerea deciziei Tribunalului.

Remus Borza, seful firmei Euro Insol (administratorul judiciar al Hidroelectrica) preciza intr-un comunicat ca "in situatia in care Curtea de Apel Bucuresti va admite recursurile 'baietilor destepti', hotararea de deschidere a insolventei Hidroelectrica va fi anulata, cu consecinta repunerii partilor in situatia anterioara, deci a reactivarii contractelor bilaterale incheiate cu cei zece traderi.

Avand in vedere ca la 20 iunie 2012 obligatiile contractuale asumate de Hidroelectrica totalizau 19,8 TWh si ca productia din 2012 nu va depasi 12 TWh, in conditiile de seceta prelungita, societatea va fi in imposibilitate de a-si indeplini obligatiile contractuale, cu consecinta intrarii in faliment".