O fetita in varsta de 11 ani diagnosticata cu rujeola a murit la Spitalul Judetean din Suceava, iar alti cinci copii cu aceeasi boala sunt internati, toti provenind de la scoala din localitatea Brodina de Sus, anunta Mediafax. Directorul Directiei de Sanatate Publica Suceava, Ludovic Abitei, a declarat, miercuri dimineata, ca fetita era eleva la scoala din localitatea Brodina, unde din luna martie si pana in prezent au fost inregistrate 11 cazuri de rujeola in randul copiilor.

"In scoala respectiva sunt 90 de copii, iar din martie si pana ieri la aceasta unitate au fost inregistrate 11 cazuri de rujeola, care nu au avut legatura unul cu celalalt"", a spus Ludovic Abitei.

La randul sau, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta din Suceava, Tiberius Bradatan, a declarat ca fetita de 11 ani diagnosticata cu rujeola a fost adusa la unitatea medicala in 4 octombrie si a murit patru zile mai tarziu.

El a precizat ca fetita a fost adusa in stare foarte grava, fiind internata la sectia de terapie intensiva, si ca a facut o complicatie respiratorie, dar si o complicatie cardiaca, la muschiul inimii, desi nu era cunoscuta cu afectiuni.

Bradatan a spus ca fetita fusese vaccinata antirujeolic, el precizand ca acest vaccin asigura o imunitate in 95 la suta din cazuri, existand astfel posibilitatea ca in 5 la suta din cazuri cei imunizati sa contracteze boala.

Reprezentantul Spitalului Judetean Suceava a mai spus ca in cazul rujeolei complicatiile sunt "extrem de rare".

Potrivi acestuia, in prezent la unitatea medicala nu mai este internat niciun alt copil cu rujeola, celelalte cazuri fiind spitalizate in alte unitati sanitare din judetul Suceava.

Potrivit autoritatilor sanitare judetene, de la inceputul anului si pana in prezent in judetul Suceava au fost inregistrate 586 de cazuri.