Ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, a declarat, vineri, la Sfantu Gheorghe, ca Legea organizarii si desfasurarii adunarilor publice are anumite limite si din acest motiv va propune modificarea ei, transmite Agerpres. Dusa a mentionat ca Legea 60 privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice nu reglementeaza, spre exemplu, manifestarile spontane.

"In timp, datorita nemultumirilor sociale, a manifestarilor societatii civile - ceea ce este corect, pentru ca Constitutia le garanteaza dreptul la exprimarea cuvantului - trebuie sa readaptam si legislatia in domeniu pentru ca interventiile Jandarmeriei la misiunile pe care le au de indeplinit sa fie in conformitate cu legea. Spre exemplu, in Legea 60 sunt reglementate adunarile publice, dar nu si cele spontane sau alte activitati publice cu numar mare de persoane care apar si care nu au cadru legal de desfasurare", a spus Mircea Dusa.

In context, acesta a mentionat ca o prioritate a Ministerului Administratiei si Internelor este dotarea Jandarmeriei cu mijloace de transport capabile sa asigure o interventie rapida, respectiv cu microbuze, dar si cu masini Dacia Duster prin Programul "Rabla".

"In cursul anului trecut, ca urmare a procesului de mare reforma si restructurare a MAI, si Jandarmeria a avut de suferit, in sensul ca au fost disponibilizati multi oameni si acum cu forte reduse trebuie sa asiguram capacitatea de interventie si fortele de interventie. Dar mai mult decat atat, nici nu au fost luate masurile corespunzatoare de inzestrare si dotare a Jandarmeriei astfel incat sa poate interveni eficient. Si dau ca exemplu acele camioane care au vechime de 40-50 de ani care consuma foarte mult si au viteza mica de deplasare. Din acest motiv analizam (...) posibilitatea ca inca din acest an sa fie reorganizata activitatea de transport a trupelor, care e foarte importanta la interventii, cu mijloace de transport mai mici", a spus ministrul Mircea Dusa.

Acesta a participat, vineri, la sedinta trimestriala a Consiliului Militar al Jandarmeriei Romane care a avut loc la Sfantu Gheorghe, prilej cu care s-a discutat, printre altele, despre strategia de dezvoltare si consolidare a Jandarmeriei in perioada 2014-2020, proiectul ordinului privind Ghidul evolutiei in cariera militara a personalului din Jandarmeria Romana si pregatirea si desfasurarea misiunilor de asigurare a ordinii publice.