Ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, a avut, joi, la Bruxelles, o intalnire de lucru cu Viviane Reding, comisar european pentru Justitie si vicepreseinte al Comisiei Europene. Potrivit unui comunicat al Ministerului Justitiei, agenda intanirii a fost una complexa, fiind abordate problemele esentiale pentru sistemul judiciar romanesc. Printre temele luate in discutie s-a numarat si procedura de selectie a candidatilor pentru posturile de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

Printre temele discutate s-au regasit progresele Romaniei in indeplinirea conditionalitatilor asumate in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, masurile propuse de Ministerul Justitiei si aprobate de Guvern, necesare a fi adoptate pentru implementarea in cele mai bune conditii a noilor Coduri, dar si procedura de selectie a candidatilor pentru posturile de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

Mona Pivniceru va avea in cursul acestei zile si o intalnire de lucru cu Secretarul General al Comisiei Europene, Catherine Day, se mai precizeaza in comunicatul Ministerului Justitiei.