Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, si-a cerut scuze pentru faptul ca l-a invinovatit pe presedintele Traian Basescu pentru intarzirea promulgarii legii care majoreaza indemnizatia mamelor si a explicat ca abia ulterior a aflat ca acest proiect de lege mai trebuie aprobat si de catre Senat, relateaza Mediafax.

"Imi cer scuze, am facut o eroare, eu am inteles ca avem drept camera decizionala Camera Deputatilor si, in clipa in care legea a fost semnata, am crezut ca procedura s-a incheiat, dar ea trebuia semnata si la Senat si de aceea a mai intarziat... eu imi cer scuze, am dat vina exclusiv pe domnul presedinte si iata ca de data asta nu a fost vinovat", a spus Campeanu, raspunzand unei intrebari a presei pe aceasta tema.

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, declarase luni, 1 octombrie, ca nu stie de ce presedintele Traian Basescu nu a promulgat legea adoptata pe 25 septembrie de Camera Deputatilor privind majorarea indemnizatiei la 85% de la 75% din cuantumul venitului net, in texul acesteia fiind prevazuta aplicarea incepand de la 1 octombrie.

Campeanu a mai aratat ca legea poate fi aplicata si de la 15 octombrie, avand in vedere intarzierea promulgarii.

Purtatorul de cuvant al Presedintiei, Bogdan Oprea, a precizat insa ca Legea privind majorarea la 85% a cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului nu a fost inca depusa pentru promulgare la Palatul Cotroceni.

"Respectiva lege nu a fost depusa inca la Administratia Prezidentiala in vederea promulgarii ei de catre presedintele Romaniei. Asa cum reiese in mod clar de pe website-ul Camerei Deputatilor, legea se afla inca la Secretarul General al Camerei Deputatilor, unde a fost depusa in cursul zilei de ieri, 2 octombrie 2012", afirma Bogdan Oprea, intr-un comunicat de presa transmis miercuri, 3 octombrie.

Legea respectiva mai prevede mentinerea pragului de 3.400 de lei la acordarea procentului de 85% din venitul net, precum si renuntarea la conditionarea acordarii concediului de crestere a copilului si a indemnizatiei de crestere a copilului doar pentru primii 3 copii din familie.

Totodata, proiectul de lege flexibilizeaza perioada in care persoanele care primesc ajutoare sociale trebuie sa achite impozite locale.