Dan Diaconescu a declarat luni seara, dupa ce a fost decazut din calitatea si drepturile de adjudecatar al Oltchim, ca hotararea Guvernului este una abuziva, intrucat avea dreptul pana la finalul zilei, adica pana la ora 23.59, sa negocieze si sa semneze contractul si ca va contesta in instanta aceasta decizie. "Vom face cateva denunturi, cateva plangeri penale, maine la prima ora, la Parchetul General, impotriva lui Ponta si lui Vulpescu", a spus Diaconescu.

De asemenea, Dan Diaconescu a sustinut, prezentand un document, ca acea "firma din Olanda" despre care Victor Ponta a spus ca nu exista este de fapt o firma din Gibraltar si n-are niciun fel de legatura cu informatiile prezentate de premier.

"Confirm ca nu exista niciun fel de cont la HSBC, dintr-un motiv foarte simplu, firma Gliding Ltd nu exista in Olanda. Este o firma cu acelasi nume in Marea Britanie, care se ocupa cu afaceri imobiliare. Singurele firme cu acest nume din Olanda au ca obiect vanzarea articolelor sportive", a declarat premierul Victor Ponta, intr-o conferinta de presa sustinuta anterior, in care a anuntat ca vanzarea participatiei pe care statul o avea la Oltchim catre Dan Diaconescu a esuat.

Declaratiile lui Dan Diaconescu:

  • Ati vazut cu totii, in direct, nu doar prima licitatie televizata, ci si prima escrocherie dovedita, facuta de niste guvernanti in functie.
  • L-ati auzit poate mai devreme pe primul ministru anunland o licitatie la ora aceasta, deci undeva intre 20.30-21.00. Exista un proces verbal in acest sens, stabilit de vineri, aveam dreptul ca in aceasta seara, pana la ora 23.59 sa negociem contractul si sa-l semnam. Era un drept impus de catre guvernanti, era un drept oricum ilegal, era o oferta din partea lor care nu se regaseste in niciun fel de lege.
  • Au calcat in picioare inclusiv aceasta oferta. Dupa ce a venit masina aceea blindata de transport valori cu banii salariatilor de la Oltchim, bani luati din contul meu personal, si dupa ce dl Ponta a vazut cu ochii sai banii pe care ii cauta in disperare de o saptamana, ati vazut ce reactie a avut, a dat telefoane, a ordonat subalternilor sai sa anuleze orice fel de licitatie.
  • S-au calcat in picioare orice fel de reguli, orice fel de cutume si, din acest motiv, presa nu a fost primita in cladirea ministerului.
  • Va reamintesc ca noi trimisesem o scrisoare ministrului Chitoiu si Guvernului in care spuneam ca, "in cazul in care MECMA, prin OPSPI, va refuza introducerea in contract a clauzelor solicitate de subsemnatul si, in concluzie, negocierea nu se va finaliza prin semnarea contractului de vanzare-cumparare de actiuni, inteleg sa renunt la aceste sume in mod neechivoc si irevocabil in favoarea angajatilor SC Oltchim SA". Este vorba de banii aflati in acei saci, in masina care nici macar nu a primit acces in parcarea ministerului.
  • Cam asa se poarta Guvernul Romaniei, in direct, in vazul tuturor, cu niste oameni care vor sa le dea niste bani pentru salariile angajatilor de la stat sau pentru plata unor actiuni.
  • Cred ca dl Ponta trebuie sa isi dea demisia indata, cu totii stiti ca e un mare mincinos. Tot acel castel de nisip pe care l-a creat adineauri in direct, evitand sa spuna adevarul, pentru ce a anulat aceasta licitatie... A anulat licitatia pentru ca nu voia s-o castigam noi. De acum o saptamana facea declaratii penale in acest sens, drept pentru care vom face cateva denunturi, cateva plangeri penale, maine dimineata, la prima ora, la Parchetul General, impotriva dlui Ponta si impotriva dlui Vulpescu.
  • Avand in vedere ca dl Ponta este atat de mincinos, eu vreau sa va arat un document care vorbeste despre compania invocata de dl Ponta. Dl Ponta a batut campii, v-a escrocat pe toti, cu informatii legate de o firma din Olanda sau o firma din Anglia. Ei bine, firma invocata de premier este de undeva din Gibraltar, n-are niciun fel de legatura cu informatiile pe care el le-a aratat la tv, informatii pe care el le-a vehiculat pentru a rata orice sansa de a se face o privatizare cu succes la Oltchim.
  • Cum puteti sa-l mai credeti ca el chiar a vrut sa vanda combinatul unor romani? Este evident ca de maine va dori sa-l taie la fier vechi si sa dea afara toti angajatii, de vreme ce nici nu a vrut sa ia banii pentru salarii. Este evident ca dl Ponta a fost foarte deranjat ca am castigat noi aceasta licitatie pe care, probabil, trebuia sa o castige celalalt competitor strain.
  • Avem dreptul legal de a contesta in instanta hotararea abuziva din aceasta seara, pentru ca mai avem inca trei ore la dispozitie pentru a semna contractul de privatizare, iar guvernantii au fugit ca soarecii de pe o corabie care se scufunda, nu mai e nimeni de gasit in minister care sa semneze impreuna cu noi contractul.
  • De altfel, am certitudinea acum ca si daca noi am fi vrut sa semnam acel contract inept, fara niciun fel de clauze si fara niciun fel de garantii pentru poporul roman, inca de acum o saptamana, probabil gurvernantii ar fi gasit un alt subterfugiu ca sa nu-l semneze deloc.