Copilul in varsta de 8 ani din Targu Carbunesti, judetul Gorj, disparut sambata seara de acasa si cautat de peste 50 de politisti si jandarmi, a fost gasit, duminica seara, intr-o padure, la circa doi kilometri de locuinta sa, anunta Mediafax. Conform primelor informatii, baiatul nu avea urme vizibile de violenta, insa era deshidratat in momentul in care a fost gasit. Copilul urmeaza sa fie transportat cu o ambulanta la Spitalul de Urgenta Targu Carbunesti.

Baiatul in varsta de 8 ani, Constantin Mario Delian Popescu, a disparut de la domiciliu sambata seara, in jurul orei 20:30, parintii si vecinii cautandu-l timp de doua ore, dupa care au anuntat Politia.

Politistii au inceput cautarile in noaptea de sambata spre duminica si au continuat si duminica dimineata, cand conducerea Inspectoratului de Politie al Judetului Gorj a solicitat Ministerului Administratiei si Internelor un elicopter dotat cu camera cu termoviziune. Elicopterul a survolat padurea din apropierea satului Stefanesti, care tine de orasul Targu Carbunesti, de unde a disparut baiatul, dar si o zona mai mare, fara insa sa il gaseasca.

In paralel, circa 50 de politisti si jandarmi, precum si zeci de localnici, l-au cautat pe baiat in padurea respectiva. Terenul pe care sau facut cautarile este accidentat si greu accesibil.

De asemenea, Politia Judeteana Gorj a dat publicitatii, duminica, portretul robot al baiatului, realizat de un politist in baza discutiilor avute cu parintii si bunica baiatului, dar si a descrierii facute de acestia. Oamenii legii au intocmit un portret robot intrucat parintii nu aveau o fotografie a copilului.

Mama baiatului de 8 ani a spus ca acesta este autist si nu a mers niciodata la gradinita sau la scoala pentru ca nu suporta sa se joace cu alti copii: "El e bolnav de autism. Nu l-am dus nici la gradinita, nici la scoala pentru ca nu suporta sa se joace cu alti copii. Aici in curte statea tot timpul. Nu i-am facut nicio poza niciodata pentru ca nu suporta aparatul de fotografiat", a spus femeia.