Peste 600 de soferi au fost amendati contraventional si 35 au ramas fara permis de conducere in urma controalelor efectuate de politisti in traficul bucurestean, in noaptea de sambata spre duminica, informeaza Politia Capitalei, citata de Mediafax. Potrivit sursei citate, au fost aplicate 616 sanctiuni contraventionale, dintre care 22 pentru conducerea unor autovehicule sub influenta bauturilor alcoolice si 63 pentru abateri prevazute de Legea 38/2003 (Legea taximetriei).

Dintre cei 35 de soferi care au ramas fara permise de conducere pentru nerespectarea legislatiei rutiere, patru sunt taximetristi, precizeaza aceeasi sursa. De asemenea, au fost constatate 12 infractiuni la regimul circulatiei, iar 35 de certificate de inmatriculare au fost retrase, in 11 cazuri fiind vorba despre pentru defectiuni tehnice la autoturisme care efectuau transport persoane in regim taxi.

Controalele in trafic au fost efectuate, pentru a doua noapte consecutiv, de politistii bucuresteni, cu sprijinul celor de la Inspectoratele Judetene de Politie Giurgiu, Dambovita, Calarasi, Prahova si Ialomita, alaturi de Sectia de Politie Autostrazi si sub coordonarea Politiei Romane.