Peste 80 de sali de jocuri de noroc din Capitala sunt verificate de politistii bucuresteni in cadrul unei ample actiuni demarate vineri seara, care mai presupune filtre rutiere si intensificarea masurilor de patrulare in toate zonele de interes operativ ale orasului, informeaza Politia Capitalei.

La actiunea ce vizeaza prevenirea si combaterea faptelor antisociale, in special a celor savarsite in mediul stradal, participa peste 670 de politisti bucuresteni, potrivit sursei citate. Actiunea urmareste combaterea evaziunii fiscale si a muncii la negru, verificarea respectarii legislatiei privind drepturile de autor si drepturile conexe, paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor, se arata intr-un comunicat remis MEDIAFAX.

De asemenea, actiunea Politiei Capitalei are in vedere combaterea furturilor de si din auto, a cersetoriei, prostitutiei si proxenetismului, precum si identificarea persoanelor urmarite ori a celor ce incalca regimul armelor si munitiilor, se mai precizeaza in comunicat. Brigada Rutiera Bucuresti actioneaza pentru prevenirea si combaterea faptelor de incalcare a legislatiei rutiere, urmarindu-se, cu precadere, combaterea activitatilor ilegale in domeniul taximetriei si a cauzelor generatoare de accidente rutiere grave.

La actiune participa politisti de ordine publica, investigatii criminale, investigarea fraudelor, specialisti in arme, explozivi si substante toxice, politisti rutieri si luptatori SPIR ai Politiei Capitalei. Actiunea este coordonata de specialisti din cadrul Politiei Romane si sprijinita de Inspectoratele Judetene de Politie Giurgiu, Dambovita, Calarasi, Prahova si Ialomita, alaturi de Sectia de Politie Autostrazi, potrivit aceleiasi surse.