Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, eliberat din arest preventiv vineri de Inalta Curte de Casatie si Justitie a parasit Penitenciarul Targu Mures in jurul orei 21,25.

Apostu a afirmat ca nu are nimic de declarat si a urcat intr-un autoturism in care se afla familia sa.Sorin Apostu a fost asteptat la iesirea din Penitenciar de doua masini, in care de aflau rude si prieteni, potrivit Agerpres.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a admis vineri recursul fostului primar de Cluj-Napoca Sorin Apostu, la decizia Curtii de Apel Targu Mures care a respins, pe 21 septembrie, cererea de eliberare provizorie sub control judiciar formulata de aparatorii acestuia la termenul din 17 septembrie.

In urma deciziei ICCJ, Apostu va fi judecat in libertate.

Avocatul Gheorghita Mateut, care il reprezinta pe fostul primar de Cluj-Napoca Sorin Apostu, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, ca in cursul acestei seri clientul sau va fi pus in libertate, dupa decizia favorabila a ICCJ.

''Este o decizie definitiva care este imediat executorie si se va pune in executare in cursul acestei zile. Decizia nu mai poate fi atacata. Domnul Apostu va fi eliberat de la Targu Mures. A fost la Bucuresti astazi si a plecat la Targu Mures, la penitenciar, de unde va fi eliberat. Eliberarea este fireasca dupa o detentie de 10 luni si jumatate, dincolo de imprejurarea ca temeiurile care au stat la baza masurii sunt inexistente; cercetarea judecatoreasca nu a prezentat fapte materiale in stare sa justifice o asemenea masura'', a declarat Gheorghita Mateut.

Fostul primar Sorin Apostu este acuzat de DNA ca a luat mita 94.000 de euro in schimbul incheierii unor contracte legate de asigurarea parcului auto si de salubrizare.

''In cursul anilor 2009 - 2011, in schimbul incheierii unor contracte - de asigurare a parcului auto al regiilor subordonate Consiliului Local Cluj, respectiv de salubrizare a orasului - inculpatul Apostu Sorin, in calitatea sa de primar, a pretins si primit sume de bani totalizand echivalentul in lei a 94.000 de euro. Pentru a se disimula provenienta si scopul banilor obtinuti din actele de coruptie, intre firmele care au primit contractele de la primarie si cabinetul de avocatura al sotiei primarului au fost incheiate contracte de consultanta juridica fictive, astfel incat sumele de bani au fost incasate prin cabinetul de avocatura al lui Apostu Monica Undina, invinuita in acelasi dosar'', precizeaza DNA.

In sarcina lui Sorin Apostu s-a retinut savarsirea infractiunii de luare de mita in forma continuata.