Ambasadorul Frantei in Romania, Philippe Gustin, apreciaza ca relatiile bilaterale dintre cele doua tari sunt excelente, dovada stand cooperarea in multiple sectoare de activitate, in special cele economice si cele culturale, dar si colaborarea politieneasca, transmite Agerpres.

"Relatiile dintre Franta si Romania sunt excelente si dateaza de mult timp. S-au materializat si in domeniul economic, datorita prezentei in Romania a intreprinderilor franceze, care, in ciuda crizei economice, nu au plecat de aici", a declarat presei Philippe Gustin, joi, la Timisoara, el adaugand ca aceasta cooperare trebuie extinsa.

Diplomatul francez s-a intalnit cu primarul Nicolae Robu, cu presedintele Consiliului Judetean, Titu Bojin, si cu prefectul Eugen Dogariu. Au fost abordate diverse tematici, precum aderarea Romaniei la spatiul Schengen, problematica cetatenilor romani de etnie roma si cooperarea in domeniul administratiei publice.

In ceea ce priveste problema incluziunii sociale a romilor repatriati voluntar din Franta, prefectul a mentionat faptul ca in Timis exista cazuri de buna practica, realizate cu sprijinul Asociatiei Generatia Tanara din Timisoara, care pot fi multiplicate.

Unul din subiectele de interes a fost cel legat de identificarea unui nou sediu pentru Institutul Cultural Francez, deoarece actualul este in curs de retrocedare unei familii de romi, care a intrat in posesia imobilului.

Autoritatile locale l-au asigurat pe ambasadorul francez ca problema va fi rezolvata si ca angajatii de acolo isi vor putea desfasura activitatea in conditii optime, in contextul in care municipiul Timisoara doreste sa devina Capitala Culturala Europeana.

Aceasta este cea de-a treia vizita a ambasadorului Philippe Gustin la Timisoara de la preluarea misiunii sale diplomatice in tara noastra.