Ministerul Culturii organizaza in perioada septembrie-noiembrie 2012 "Zilele culturii romane in Federatia Rusa". Ministrul Culturi, Puiu Hasotti, a luat parte la ceremonia de deschidere, desfasurata luni la Sankt-Petersburg, alaturi de viceministrul Culturii din Rusia, Alla Manilova, informeaza Minsiterul Culturii intr-un comunicat transmis presei.

Ceremonia de deschidere s-a desfasurat pe scena Music Hall din Sankt-Petersburg si a cuprins un concert sustinut de formatia Mozart Rocks condusa de dirijorul Tiberiu Soare. Pe scena a urcat si baritonul rus Denis Sedov, acompaniat de Orchestra Simfonica "Maestro" din Sankt Petersburg.

Programul "Zilele culturii romane in Federatia Rusa" cuprinde o serie de evenimente, dintre care mentionam: concerte de muzica clasica si contemporana, spectacole de dans si muzica folclorica, prezentare de film, expozitii de arta fotografica si arta traditionala. Acestea se desfasoara la Moscova, Sankt Petersburg, Novosibirsk, dar si in alte localitati din Federatia Rusa.