Premierul Victor Ponta a cerut, miercuri, ministrului Comunicatiilor, Dan Nica, ca din banii obtinuti la licitatia pentru licente 4G sa pregateasca finantarea proiectului care prevede introducerea, de anul viitor, a unei retele gratuite de Internet wireless in toate scolile si institutiile publice, relateaza Mediafax.

Seful Executivului a aratat, la inceputul sedintei de miercuri a Guvernului, ca Romania este deja prima tara din Europa Centrala si de Est care a acordat licente 4G si poate performa in domeniul IT si printr-un astfel de proiect de introducere a retelelor de Internet wireless in scoli.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a aratat ca este nevoie si de resurse, premierul afirmand ca problema va fi ca elevii sa nu utilizeze permanent Internetul.

"Trebuie sa aveti grija ca in timpul orelor sa nu stea toata lumea pe Internet, daca se poate", i-a spus premierul Ponta ministrului Educatiei.

Autoritatea de reglementare in comunicatii a anuntat luni ca Orange, Cosmote, RCS&RDS, Vodafone si 2K Telecom vor plati 682,14 milioane euro pentru licentele telecom in frecventele de 800, 900, 1.800 si 2.600 MHz, suma fiind sub valoarea de pornire a licitatiei, de 726,8 milioane euro.