Doua anunturi conform carora abordarea si preluarea clientilor de catre taximetristi este interzisa, iar accesul autoturismelor de tip taxi este interzis in parcarile publice, au fost afisate in incinta Aeroportului "Henri Coanda", potrivit Mediafax. Anunturile au fost afisate ca urmare a scandalului privind siguranta celor care tranziteaza aeroportul Otopeni, izbucnit dupa uciderea unei turiste japoneze in luna august.

Cele doua anunturi sunt:

  • "Se interzice orice practica de abordare si preluare a clientilor in perimetrul aeroportuar de catre taximetristi sau interpusi".
  • "Incepand cu data de 10.09.2009 se interzice accesul autoturismelor taxi in parcarile publice. In caz contrar se va proceda la blocarea rotilor autoturismului si la ridicarea acestuia. Deblocarea autoturismului se va face dupa plata tarifelor de blocare si depozitare".

Pe data de 15 august, in jurul orei 20:30, Vlad Nicolae (26 de ani) a abordat-o pe japoneza Yurika Masuno, in varsta de 20 de ani, in incinta Aeroportului "Henri Coanda" Otopeni-Bucuresti, oferindu-si ajutorul pentru a-i gasi un taxi. Astfel, Vlad Nicolae a urcat impreuna cu tanara intr-un taxi, cei doi coborand dupa parcurgerea unei distante scurte, intr-o zona in care drumul este marginit, de ambele parti, de padure. Vlad Nicolae si tanara au fost observati in acel loc de catre soferul taxiului dupa aproximativ doua minute, la marginea soselei, insa pe celalalt sens de mers.

Doua zile mai tarziu, pe 17 august, in locul respectiv a fost descoperit cadavrul studentei, acoperit cu frunze si prezentand urme de violenta. La aproximativ 60-70 de metri distanta a fost gasita si valiza victimei.

Vlad Nicolae a fost arestat preventiv pe 19 august,insa el nu a recunoscut in fata anchetatorilor ca ar fi ucis-o pe japoneza. El este considerat suspect si in alte cazuri de viol si crima produse in judetul Ilfov.