Presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, s-a prezentat marti la sediul serviciului teritorial Pitesti al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) unde va fi audiat in noul dosar de coruptie in care este invinuit, transmite Agerpres.

Inainte de intrarea in sediul DNA, Nicolescu a spus ca este pregatit sa raspunda la toate intrebarile pe care i le vor pune procurorii. El a adaugat ca spera ca de aceasta data problemele medicale pe care le are sa nu impiedice audierea sa. El este insotit si de un medic.

Exact acum o saptamana, Nicolescu a fost transferat de la Spitalul Judetean de Urgenta din Pitesti la Spitalul Floreasca din Bucuresti cu o ambulanta, dupa ce i s-a facut rau in timpul audierilor de la sediul Directiei Nationale Anticoruptie.

Transferul la Bucuresti a fost decis pentru ca pacientul sa poata beneficia de servicii medicale care nu sunt disponibile pe plan local, potrivit reprezentantilor spitalului din Pitesti.

In ianuarie 2011, Nicolescu a lesinat dupa ce a aflat ca va fi arestat pentru 29 de zile, la decizia Tribunalului din Pitesti. Potrivit medicilor, el a suferit un accident vascular cerebral ischemic, diagnosticul complex incluzand si referiri la un sindrom coronariar acut si la multiple stenoze arteriale, ca efect al hipertensiunii si dislipidemiei.

El a fost ulterior internat la Sectia terapie intensiva a Spitalului "Floreasca", unde a fost operat de medicul Serban Bradisteanu.

Diagnosticul in cazul Constantin Nicolescu a fost schimbat constant de la atac de cord, la lesin si apoi la atac cerebral.