Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea (PSD), a afirmat luni, la o conferinta pe tema absenteismului scolar, ca cea mai mare greseala facuta in sistemul de invatamant romanesc a fost numarul mare de schimbari care nu intotdeauna au fost in bine si ca, in acest domeniu, au fost facute reforme pana cand conceptul de reforma a fost golit de continut, informeaza Mediafax.

Prezent la o conferinta organizata de UNICEF la Sinaia, seful Camerei Deputatilor a declarat: "cred ca cea mai mare greseala (in educatie - n.r.) a fost numarul mult, mult prea mare de reforme pe care l-am facut in ultimii 20 de ani. Fiecare guvern nou venea cu cate o reforma, cu cate o schimbare si nu intotdeauna aceste schimbari au fost in bine. Am facut reforme pana cand am golit de continut conceptul de reforma in educatie. Cred ca ar trebui sa ne fie teama tuturor a mai face reforma in acest domeniu", a spus Valeriu Zgonea.

Zgonea a mai aratat ca in Romania sunt multi copii care abandoneaza scoala pentru ca sunt nevoiti "sa apuce alta cale in viata", iar in unele cazuri acesti copii ajung victime ale traficului de persoane.

"Sunt multi parinti care nu-si permit azi in Romania sa-si trimita copiii la scoala. [...] Cat timp nu vom accepta aceasta realitate nu vom sti care sunt cele mai bune solutii", a mai spus Zgonea, catalogand acest fapt drept "un adevar dureros".

Presedintele Camerei Deputatilor a adaugat ca, dincolo de statistici si de cifre seci, Guvernul Ponta este "obligat" sa gaseasca solutiile pentru ca toate familiile din Romania sa aiba posibilitatea sa-si trimita copiii la scoala.

Totodata, Zgonea a criticat guvernarea anterioara pentru actiunile care au afectat sistemul de invatamant aratand este nevoie de "stabilitate si predictibilitate", informeaza Agerpres: "Avem foarte multe de spus despre porcariile din ultimii trei ani si jumatate din sistemul de invatamant. Acest sistem nu mai trebuie sa fie modificat constant. Avem nevoie de stabilitate si predictibilitate si cred ca un pact intre fortele politice indiferent de culoare ca in viitorii patru ani de zile sa nu mai fie schimbate legile in asa fel incat [...] copiii sa fie castigatorii acestui pact de stabilitate din invatamant", a declarat Zgonea.