Doi barbati din Moroieni care l-au insotit pe damboviteanul de 63 de ani ucis de urs, miercuri dimineata, au fost retinuti miercuri seara pentru 24 de ore sub acuzatii de complicitate la braconaj cinegetic, respectiv favorizarea infractorului, informeaza Mediafax.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Politie Judetean Dambovita, cei doi barbati le-au povestit anchetatorilor ca animalul a fost prins in lat inca de marti si ca miercuri dimineata s-au dus toti trei ca sa-l ucida si sa-l transporte apoi cu o caruta.

Barbatul de 63 de ani s-a apropiat de urs pentru a-l strapunge cu o lance improvizata dintr-un bat in varful caruia era un cutit, moment in care animalul, care era ranit, s-a zbatut si s-a desprins din capcana, napustindu-se asupra omului, dupa care a fugit, afirma anchetatorii.

Inspectoratul de Politie Judetean Dambovita a precizat ca cei doi barbati cu varste de 31 si, respectiv, 52 de ani, au fost audiati, miercuri seara, mai multe ore, la Politia orasului Fieni, procurorii dispunand ulterior retinerea acestora pe baza de ordonanta si inceperea urmaririi penale in cazul lor.

Cei doi suspecti au fost dusi in arestul IPJ Dambovita, iar in cursul zilei de joi vor fi prezentati magistratilor Judecatoriei Pucioasa cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Potrivit anchetatorilor, in dosarul in care s-au facut cercetari pentru braconaj apare si numele barbatului ucis de urs, miercuri dimineata, Ilie Leotescu, in varsta de 63 de ani, cei doi barbati retinuti miercuri seara pentru complicitate la braconaj cinegetic, respectiv favorizarea infractorului recunoscand ca l-au ajutat pe Leotescu sa ucida ursul.

Purtatorul de cuvant al Prefecturii Dambovita, Adrian Enache, a declarat pentru Agerpres ca vanatorii vor relua, joi dimineata, cautarea ursului care a atacat si omorat, cu o zi in urma, barbatul de 63 de ani din Moroieni.

Acesta a precizat ca au fost oprite cautarile pe timpul noptii, intrucat era periculos. Miercuri seara, timp de cateva ore, vanatori insotiti de caini dresati au cautat prin padurile din zona Moroieni ursul care a atacat si omorat barbatul de 63 de ani. Animalul este ranit si periculos.