Membrii Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii vor avea o discutie, joi, cu ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, avand in vedere criticile formulate de plenul CSM privind procedura pentru selectia procurorilor in vederea efectuarii propunerilor de numire pentru functiile de procuror general al Romaniei si procuror sef al DNA, anuntata public de MJ citat de Agerpres.

Scopul dialogului este revizuirea procedurii de selecţie de o manieră care să asigure garanţiile de transparenţă şi obiectivitate solicitate de sistemul judiciar român şi de Comisia Europeană, preciza CSM într-un comunicat transmis marţi presei.

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a declarat, marţi, la finalul şedinţei CSM, că va continua procedura de selecţie în vederea efectuării propunerii de numire în funcţia de procuror general al României şi a şefului DNA, însă nu a exclus posibilitatea aducerii unor amendamente.

<'Merg pe procedura aceasta. Este posibil să o amendez. Până joi vă dau răspunsul. Probabil că aş putea să prelungesc termenul de depunere a proiectelor, nu ştiu până când, dar nu o să fie o sută de ani', a afirmat Pivniceru, la finalul şedinţei Consiliului Superior al Magistraturii.

Ea a spus că în şedinţa CSM s-a luat în calcul poziţia procurorilor care vor prelungirea termenului de depunere a candidaturilor, în special pentru elaborarea proiectului. 'Ei ar dori ca procedura aceasta să o formalizez într-un ordin. Eu nu l-am dat pentru că adăugam la lege. Textul nu permite să dezvolţi legislaţie secundară, dar am să mă consult din nou cu Serviciul nostru de contencios care deja a respins ideea unui ordin. Eu am propus, nu am scris în anunţ, dar în Comisia de recomandare am propus să fie alcătuită din formatori ai Institutului Naţional al Magistraturii şi deja sunt mai multe păreri', a precizat ministrul Justiţiei.