Antrenorul de arte martiale din Timisoara Dan Ioan Parvan, suspectat ca a violat doua fetite in varsta de noua si zece ani, a fost arestat preventiv, miercuri, pentru 29 de zile, de catre magistratii Tribunalului Timis, relateaza Mediafax.

Dan Ioan Parvan a fost arestat, miercuri, pentru 29 de zile, decizia fiind luata de judecatorii Tribunalului Timis.

Potrivit avocatului lui Dan Ioan Parvan, barbatul le-a spus judecatorilor ca ii pare rau pentru faptele comise, ca totul a fost "o joaca", aceasta durand "doar de cateva luni".

Sfatuit de avocat, Dan Ioan Parvan nu a formulat recurs impotriva deciziei judecatorilor de a-l aresta preventiv pentru 29 de zile.

Luni, antrenorul Dan Ioan Parvan a fost retinut pentru 24 de ore, pentru viol si coruptie sexuala.

Antrenorul este acuzat ca a violat doua fetite in varsta de noua si zece ani.

Purtatorul de cuvant al Politiei Timis, Mirela Draghicioiu, preciza ca tatal unei fetite a depus o sesizare impotriva profesorului, in urma cu o saptamana, reclamand ca a fost abuzata sexual de catre antrenor. Dupa extinderea cercetarilor s-a stabilit ca mai exista o fetita care ar fi fost abuzata de antrenor.

Mirela Draghicioiu spunea ca in urma perchezitiilor facute in locuinta antrenorului politistii au gasit cateva fotografii cu cele doua fetite in ipostaze pornografice. Totodata, politistii au mers si in sala de sport a Facultatii de Stiinte Agricole a Banatului unde antrenorul de karate tinea cursuri, insa acolo nu s-a gasit nimic in legatura cu acest caz.

Antrenorul, Dan Ioan Parvan, are 59 de ani, iar la alegerile locale din iunie a candidat pentru functia de consilier judetean din partea PRM Timis, insa nu a intrunit numarul necesar de voturi pentru a deveni consilier, afirma sursa citata.

Prorectorul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului (USAMVB) din Timisoara, Olimpia Iordanescu, declara ca Dan Ioan Parvan este angajat ca subinginer in universitate si lucreaza aici de 30 de ani, el ocupandu-se cu intretinerea masinilor agricole.

"Un angajat al Serviciului tehnic din universitatea noastra este acuzat ca a abuzat sexual doua minore, el practicand sporturi japoneze in timpul liber. El lucreaza ca subinginer de 30 de ani si nu ne-am fi gandit niciodata la asa ceva. Se ocupa de intretinerea parcului auto, de revizia masinilor agricole si de alimentarea acestora cu motorina. Suntem consternati si stupefiati in acelasi timp de cele intamplate", declara Olimpia Iordanescu.

Potrivit prorectorului, antrenorul de karate avea inchiriata o sala de sport care apartine universitatii, insa doar pentru a-i antrena pe studentii care invata acolo.

"De sase luni de cand sunt eu prorector nu s-a semnat nicio hartie prin care sa i se permita angajatului nostru sa antreneze minori in sala de sport care apartine universitatii. Noi am dat acordul sa ii antreneze pe studentii din universitate care si-au manifestat dorinta de a practica acest sport. Din cate am inteles, el mai avea inchiriate sali de sport prin Timisoara, unde mai antrena", spunea Olimpia Iordanescu.

De cealalta parte, purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Timis, Mirela Draghicioiu, declara ca politistii nu au informatii ca Dan Ioan Parvan ar fi antrenat si in alte sali si ca doar sala de la USAMVB a fost verificata de catre politisti.