Premierul Victor Ponta considera ca trecerea clasei pregatitoare la scoala reprezinta o prostie. "Harababura si dezastrul generat de domnul ministru Funeriu cu clasa pregatitoare reprezinta o harababura si o prostie", a declarat Victor Ponta la inceputul sedintei de Guvern de miercuri. Acesta i-a cerut ministrului educatiei, Ecaterina Andronescu, sa pregateasca pentru anul viitor "un mod de scolarizare care sa aiba grija de copii si de parinti".

"Va sustin pentru a repune lucrurile in ordinea lor normala: clasa pregatitoare la gradinita. La cinci ani si jumatate il trezesti la sapte dimineata, il tii opt ore! Asta numai supraoamenii de tipul lui Funeriu sunt capabili.", a precizat Ponta.

Ponta a declarat cu ocazia deschiderii noului an scolar, ca autoritatile s-au "grabit" cu clasa pregatitoare si ca aceasta isi are locul la gradinita, nu la scoala. "Clasa pregatitoare o vad, de anul viitor, necesara si utila, dar tot in cadrul gradinitei si nu in cadrul scolii. Cred ca anul acesta ne-am grabit putin. Cred ca am dat multe batai de cap parintilor. Trebuie sa ramana inca un an acolo unde au inceput gradinita, dupa care, cand vin la scoala, in clasa I, sa fie cat mai bine pregatiti", a spus Ponta.