Premierul roman Victor Ponta i-ar fi spus presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, ca este de acord ca Traian Basescu sa reprezinte Romania la urmatorul summit UE de la Bruxelles, scrie Wall Street Journal citand surse europene. Potrivit publicatiei americane, pentru Comisie chiar si astfel de semne limitate de cooperare sunt un lucru bun dupa razboiul din vara.

Publicatia americana arata ca, desi nu prea sunt semne ca lupta dintre presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta s-ar fi linistit, mai ales in contextul alegerilor parlamentare din iarna, la Bruxelles cei doi incearca sa demonstreze ca au trecut peste aceasta etapa, cel mai concret semn fiind un acord privind reprezentarea tarii la summitul sefilor de stat si de guvern de luna viitoare.

Informatia a fost confirmata un oficial apropiat Guvernului roman, arata WSJ.

"Se poate observa un tipar similar in sensul ca ambii spun ca vor sa priveasca spre viitor si sa traga invataminte din ceea ce s-a intamplat", a declarat sursa diplomatica adaugand ca "acestia recunosc ca ceea ce s0a intamplat a provocat daune".

Publicatia americana mai arata ca in pofida semnelor de buna intelegere, partenerii europeni se tem ca presedintele Basecu si premierul Ponta s-au pus de acord doar asupra unui armistitiu temporar functional pe plan extern.