Ministrul Apararii Corneliu Dobritoiu, seful Statului Major al Fortelor Terestre Sorin Ioan si Ambasadorul SUA Mark Gitenstein au participat marti la ceremonia de incepere a lucrarilor la Centrul de Lupta al Fortelor Terestre de la Cincu, un proiect sponsorizat cu un milion de dolari de Biroul pentru Cooperare in Domeniul Apararii din cadrul Ambasadei SUA, informeaza Ambasada SUA din Romania intr-un comunicat transmis presei.

Potrivit Ambasadei SUA, centrul de la Cincu este o constructie de ultima generatie care ofera capacitate de antrenament combinat pentru diverse tipuri de arme. Proiectul constructiei va fi folosit pentru modernizarea infrastructurii bazei de la Cincu.

Ministrul Dobritoiu, LTG Ioan si Ambasadorul Gitenstein vor participa, tot la Cincu, la ceremonia de taiere a panglicii dispensarului din Cincu care ofera servicii medicale pentru aproximativ 3.000 de locuitori, arata Ambasada SUA. Dispensarul a beneficiat de o sponsorizare de 92.000 dolari pentru renovare de la Programul pentru Asistenta Umanitara al Comandamentului European al SUA, prin Biroul pentru Cooperare in Domeniul Apararii al Ambasadei SUA.

Potrivit Ambasadei SUA, cele 2 proiecte sunt o dovada a excelentei colaborari dintre SUA si Romania.