Comisia Europeana nu va organiza o conferinta de presa nici la finalul intalnirii de luni de la Bruxelles a presedintelui Jose Manuel Barroso cu premierul Victor Ponta, pentru ca acesta va fi tratat "in mod egal" cu presedintele Traian Basescu, a declarat vineri Ollivier Bailly, purtator de cuvant al Comisiei Europene, citat de Mediafax.

"Acelasi aranjament va fi aplicat si la intalnirea cu premierul Ponta, la fel ca la intalnirea cu presedintele Basescu", a precizat Bailly in briefingul de presa zilnic de la Bruxelles, raspunzand intrebarilor jurnalistilor.

Intrebat de ce s-a stabilit acest lucru, oficialul CE a declarat ca "cei doi lideri romani sunt tratati in mod egal".

"Pentru ca ii tratam in mod egal pe cei doi lideri romani, asa ca aplicam aceleasi aranjamente de presa. S-a decis ca pentru aceste doua intalniri sa nu fie conferinte de presa, ci comunicate ale presedintelui Barroso", a mentionat Bailly, raspunzand intrebarilor jurnalistilor, care si-au exprimat uimirea fata de aceasta modalitate de comunicare cu presa in cazul celor doi oficiali romani, in conditiile in care de obicei presedintele Barroso sustine declaratii de presa la finalul intrevederilor cu sefi de stat sau de guverne din tarile membre UE.

Intrebat cine a decis aceste aranjamente de presa pentru intrevederile cu liderii romani, Bailly a raspuns: "S-a convenit (cu partea romana - n.r.) sa nu fie conferinte de presa".

Premierul Victor Ponta se va deplasa luni la Bruxelles, pentru o intrevedere cu Jose Manuel Barroso.

Presedintele Basescu se afla, vineri, la Bruxelles. Seful staului roman s-a intalnit cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. Discutiile au durat circa o ora iar la final CE a dat publicitatii un comunicat de presa.