Sambata, in jumatatea de nord-vest a tarii vremea se va raci, vor fi innorari si local va ploua. In restul tarii, temperaturile se vor mentine mult mai ridicate decat cele obisnuite la mijlocul lunii septembrie, cerul va fi variabil, cu innorari si ploi pe arii restranse, spre seara si noaptea. Duminica, valorile termice vor deveni apropiate de mediile climatologice ale datei. Cerul va avea innorari si va ploua local in zonele de munte, precum si in Muntenia, Oltenia si sudul Banatului, informeaza Mediafax.

Sambata

Vremea se va raci usor sambata in jumatatea se nord-vest a tarii unde se vor inregistra si innorari. Ploile, in general slabe, vor avea mai ales caracter de aversa si izolat vor fi posibile descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari izolate.

Temperaturile maxime vor fi de la 18...20 de grade in Banat pana la 33...34 de grade in estul Munteniei, iar cele minime se vor incadra in general intre 10 si 20 de grade.

In Bucuresti, vremea se va mentine calda pentru aceasta data. Cerul va fi variabil cu innorari spre seara si noaptea, cand vor fi conditii sa ploua slab. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 32 de grade, iar cea minima va fi de 16...18 grade.

La munte, sambata, vremea va deveni in general instabla. Cerul va prezenta innorari temporare si se vor semnala averse si descarcari electrice. Vantul va sufla moderat, cu unele intensificari in timpul averselor. Temperatura aerului va marca o scadere fata de ziua precedenta in masivele vestice si nordice.

La mare, vremea va fi calda. Cerul va fi variabil. Vantul va sufla slab si moderat cu intensificari temporare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 25 si 29 de grade, iar cele minime intre 19 si 20 de grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 20 si 22 de grade.

Duminica

Duminica, temperaturile se vor apropia de mediile climatologice normale pentru aceasta perioada a anului. Cerul va avea innorari si va ploua local in Muntenia, Oltenia, sudul Banatului si al Transilvaniei, precum si in zonele de munte.

In restul teritoriului cerul va fi variabil, iar ploile izolate. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in sud-est. Temperaturile maxime se vor incadra intre 20 si 28 de grade, iar cele minime intre 9 si 19 grade, mai scazute in depresiuni.

Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in sud-est. Temperaturile maxime se vor incadra intre 20 si 28 de grade, iar cele minime intre 9 si 19 grade, mai scazute in depresiuni.

La munte, vremea se va raci si in masivele sudice si estice astfel incat va deveni normala din punct de vedere termic in toate zonele montane. Cerul va fi temporar noros si local va ploua. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe creste.

La mare, vremea va fi usor instabila. Cerul va fi variabil, temporar mai noros ziua, cand vor cadea averse slabe de ploaie, posibil insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla moderat cu intensificari temporare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 23 si 25 de grade, iar cele minime intre 17 si 18 grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 19 si 21 de grade.