Guvernul a aprobat miercuri trecerea Parcului Lia Manoliu din proprietatea Ministerului Educatiei in domeniul public al municipiului Bucuresti, a anutat premierul Victor Ponta. Scopul acestui transfer este demararea constructiei unei sali polivalente. "Studiul de fezabilitate si proiectul sunt deja facute de catre Compania nationala de investitii, dar am considerat intotdeauna ca un proiect de asemenea gen nu trebuie sa apartina guvernului, ci primariei, asa cum stadionul a fost finalizat de catre primarie", a spus Ponta.

La randul sau, Oprescu a confirmat ca a "cerut suprafata de teren, care reprezinta aproape tot parcul Lia Manoliu". "Am construit Arena nationala, am construit utilitati, parcarea si am inceput amenajarile respective. Nu inteleg sa nu putem sa dezvoltam acolo doar pentru faptul ca in urma cu ceva timp nu aveam voie sa construim sali polivalente (...)Dorim sa facem aceasta Sala Polivalenta. Nu mai plecam de la zero cu sapte mii de studii de fezabilitate, pentru ca au fost comandate si facute inca din timpul fostei guvernari. Ca nu s-a pus in practica este problema lor, iar acum a devenit problema noastra", a mai spus Oprescu.

Acesta a mai afirmat ca va fi pastrat "turnul de parasutism, deoarece doresc sa-l transform cum l-au transformat baietii aia la Varsovia, intr-o locanta generoasa pentru partea de tineret".

Potrivit acestuia, zona Lia Manoliu va fi una pentru plimbare si practicarea sportului, in acest sens urmand sa fie desfiintate si unele magazine din imprejurimi. "Vrem sa folosim si zona parcului, vrem sa folosim si zona lacului acela artificial, vrem sa mai dam la o parte magazinele care vand brice, ace si pitici, in asa fel incat sa ramana o zona de plimbare, sa ramana o zona sportiva"

Oprescu a mai afirmat primaria a analizat si posibilitatea amenajarii Salii Polivalente din Parcul Tineretului, insa costurile erau mult prea mari.