Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis marti restituirea la Tribunalul Giurgiu pentru rejudecare a dosarului privind uciderea baschetbalistului american Chauncey Hardy in care Ionut Tanasoaia a fost condamnat la cinci ani de inchisoare pentru infractiunea de lovituri cauzatoare de moarte, relateaza Agerpres.

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti (CAB) Bucuresti l-au condamnat pe 17 aprilie pe agresorul baschetbalistului american Chauncey Hardy, Ionut Tanasoaia, la cinci ani de inchisoare pentru infractiunea de lovituri cauzatoare de moarte si la un an si opt luni pentru cea de ultraj si tulburarea ordinii si linistii publice, urmand sa execute pedeapsa cea mai grea.

In 22 februarie, Tribunalul Giurgiu l-a condamnat la cinci ani de inchisoare pe agresorul baschetbalistului american, care a murit dupa ce a fost lovit de acesta intr-un club din Giurgiu.

In 27 februarie, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Giurgiu au comunicat ca au atacat cu apel sentinta penala prin care s-a dispus condamnarea la cinci ani de inchisoare cu executare a lui Ionut-Adrian Tanasoaia.

Conform Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, la aplicarea acestei pedepse instanta de fond a avut in vedere dispozitiile din Codul de procedura penala privind recunoasterea faptei.

"Procurorii au apreciat solutia ca fiind nelegala, intrucat pedeapsa componenta, de un an inchisoare aplicata inculpatului pentru savarsirea infractiunii de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice (prevazuta de art.321 alin.2 Cod penal, ale carei limite sunt cuprinse intre 2 si 7 ani) este mai mica decat limita minima a pedepsei prevazuta de lege pentru aceasta infractiune (in conditiile in care nu i s-au retinut circumstante atenuante). Totodata, solutia a fost considerata si netemeinica, intrucat, fata de modul in care au fost savarsite faptele retinute in sarcina inculpatului Tanasoaia Ionut-Adrian, instanta putea sa aplice, la pedeapsa rezultanta, un spor", arata PICCJ intr-un comunicat.

Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Giurgiu au dispus, prin rechizitoriu, pe 24 noiembrie 2011, trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatului Ionut-Adrian Tanasoaia, zis 'Gipsy-Gypsanu', sub aspectul savarsirii infractiunilor de loviri sau vatamari cauzatoare de moarte, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice.

Pe 9 octombrie 2011, Ionut Tanasoaia, aflandu-se in discoteca unui club din orasul Giurgiu, pe fondul consumului de alcool si al unui conflict spontan, l-a imbrancit si apoi l-a lovit puternic cu pumnul in plina figura pe baschetbalistul american Chauncey Hardy, care s-a dezechilibrat si a fost proiectata cu capul de un plan dur. In urma impactului, baschetbalistul a suferit leziuni traumatice cerebrale foarte grave, care au condus, cateva ore mai tarziu, la decesul sau, se mai arata in comunicat.