Structura anului scolar 2012-2013: Saptamana "Scoala Altfel" este inlocuita de saptamana "Sa stii mai multe, sa fii mai bun!"

de Raluca Pantazi     HotNews.ro
Luni, 10 septembrie 2012, 11:02 Actualitate | Esenţial


Ministerul Educatiei a publicat pe edu.ro ordinul privind structura anului scolar, modificand astfel structura anuntata in luna aprilie. Anul scolar 2012-2013 va avea 36 de saptamani de cursuri, insumand 178 de zile lucratoare. O noutate o reprezinta renuntarea la saptamana "Scoala Altfel" si inlocuirea ei cu programul "Sa stii mai multe, sa fii mai bun!" care se va desfasura in perioada 1 - 5 aprilie 2013.

Anul scolar 2012-2013 are 36 de saptamani de cursuri, insumand 178 de zile lucratoare. Pentru clasele terminale din invatamantul liceal, anul scolar are 37 de saptamani din care durata cursurilor este de 33 de saptamani, 4 saptamani fiind dedicate desfasurarii examenului de bacalaureat. Cursurile claselor terminale se incheie la data de 31 mai 2013, potrivit Ordinului MECTS nr. 5635/31.08.2012 .

Pentru clasa a VIII-a, anul scolar are 36 de saptamani din care durata cursurilor este de 35 de saptamani, o saptamana fiind dedicata desfasurarii evaluarii nationale. Cursurile claselor a VIII-a se incheie la data de 14 iunie 2013.

Anul scolar 2012-2013 incepe la data de 1 septembrie 2012, se incheie la data de 31 august 2013 si se structureaza pe doua semestre dupa cum urmeaza:

Semestrul I
Cursuri: luni, 17 septembrie 2012 - vineri, 21 decembrie 2012.
In perioada 5 - 11 noiembrie 2012, clasele din invatamantul primar si grupele din invatamantul prescolar sunt in vacanta.
Vacanta de iarna: sambata, 22 decembrie 2012 - duminica, 13 ianuarie 2013 

Semestrul al II-lea
Cursuri: luni, 14 ianuarie 2013 - vineri, 5 aprilie 2013
Vacanta de primavara: sambata, 6 aprilie 2013 - duminica, 14 aprilie 2013
Cursuri: luni, 15 aprilie 2013 - vineri, 21 iunie 2013
Vacanta de vara: sambata, 22 iunie 2013 - duminica, 15 septembrie 2013

Saptamana 1 - 5 aprilie 2013 din semestrul al doilea este saptamana dedicata activitatilor extracurriculare si extrascolare, in cadrul programului numit "Sa stii mai multe, sa fii mai bun!", avand un orar specific.

Tezele din semestrul I al anului scolar 2012-2013 se sustin, de regula, pana la data de 30 noiembrie 2012.

Tezele din semestrul al II-lea al anului scolar 2012-2013 se sustin, de regula, pana la data de 25 mai 2013.

Programul Sa stii mai multe, sa fii mai bun!

Saptamana 1 - 5 aprilie 2013 va fi dedicata activitatilor educative extracurriculare si extrascolare, in cadrul programului numit "Sa stii mai multe, sa fii mai bun!". In aceasta saptamana nu se organizeaza cursuri conform orarului obisnuit al unitatii de invatamant, iar programul "Sa stii mai multe, sa fii mai bun!" se va desfasura in conformitate cu un orar special, se arata in ordinul semnat de ministrul Ecaterina Andronescu.

In perioada 2 - 7 aprilie 2013, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului organizeaza etapele nationale ale olimpiadelor scolare pe discipline de invatamant si, dupa caz, ale concursurilor scolare.

In programul "Sa stii mai multe, sa fii mai bun!", elaborat si organizat de fiecare unitate de invatamant, vor fi inclusi toti copiii prescolari/elevii si toate cadrele didactice care nu participa la etapa nationala a olimpiadelor si concursurilor scolare.

In vederea elaborarii programului de activitati, in timpul primului semestru, se vor solicita propuneri elevilor, la orele de dirigentie, si cadrelor didactice, in cadrul sedintelor comisiilor metodice, parintilor, in cadrul sedintelor cu parintii, precum si reprezentatilor autoritatilor administratiei publice locale/ai comunitatii, in cadrul sedintelor consiliului de administratie.

Tipurile de activitati care se organizeaza in saptamana mentionata, durata acestora, modalitatile de organizare si responsabilitatile se stabilesc in consiliul profesoral si se aproba de catre consiliul de administratie al unitatii de invatamant, pana la data de 15 februarie 2013.

Tipurile de activitati care pot fi organizate in cadrul programului "Sa stii mai multe, sa fii mai bun!", pot include:
 • activitati culturale;
 • activitati tehnico-stiintifice;
 • activitati sportive;
 • activitati de educatie pentru cetatenie democratica, pentru promovarea valorilor umanitare (inclusiv voluntariat, caritate, implicare activa in societate, responsabilitate sociala, relatii si comunicare etc.);
 • activitati de educatie pentru sanatate si stil de viata sanatos (inclusiv referitoare la dependenta de calculator, siguranta pe internet etc.);
 • activitati de educatie ecologica si de protectie a mediului (inclusiv colectare selectiva, economisirea energiei, energie alternativa etc.);
 • activitati de educatie rutiera, PSI, educatie pentru reactii corecte in situatii de urgenta etc.;
Activitatile vor fi organizate in fiecare zi lucratoare a saptamanii mentionate, acoperind cel putin numarul de ore prevazut in orarul obisnuit al scolii, atat pentru elevi, cat si pentru cadrele didactice.

Dupa aprobarea de catre consiliul de administratie, programul adoptat devine obligatoriu, atat pentru elevi, cat si pentru cadrele didactice.

Elevii au obligatia de a participa la activitatile pentru care s-au inscris, absentele fiind inregistrate in catalog la rubrica Purtare. Activitatile aprobate se vor mentiona in condica de prezenta a cadrelor didactice si vor fi monitorizate de conducerea unitatii de invatamant.

La sfarsitul anului scolar, inspectoratele scolare vor include in raportul privind starea invatamantului un capitol referitor la relevanta si valoarea formativa a tuturor activitatilor desfasurate in cadrul programului "Sa stii mai multe, sa fii mai bun!", evidentiind nivelul interesului manifestat de elevi si cadre didactice fata de organizarea si desfasurarea acestuia.

Descarca de aici Ordinul MECTS privind structura anului scolar 2012-2013

Descarca de aici anexa care priveste Programul "Sa stii mai multe, sa fii mai bun!"

Citeste si:
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

31414 vizualizari

 • +16 (20 voturi)    
  !!! (Luni, 10 septembrie 2012, 11:08)

  CMD [utilizator]

  Complexele Abramburicai!!
  • -2 (4 voturi)    
   Daca... (Luni, 10 septembrie 2012, 17:24)

   jaffu [utilizator] i-a raspuns lui CMD

   ....Abramburica zici ca-i complexata,oare ce apelativ s-ar potrivi domnului Funeriu?Chemarea dansului pentru schimbarea de dragul schimbarii si supunerea fata de "zicerile marelui carmaci" cum crezi ca s-ar intitula?
   • +1 (3 voturi)    
    E amuzant sa consideram... (Luni, 10 septembrie 2012, 19:46)

    Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui jaffu

    ...ca a dictat presedintele structura anului scolar.
    Despre reforma in educatie, oricine a luat contact profesional cu exteriorul poate confirma ca e necesara. La fel cum e de necontestat ca de zeci de ani educatia romaneasca inregistreaza un regres. Funeriu a avut schimbat dupa o viziune, urmarind principii corecte, cum ar fi acela al centrarii educatiei pe elev, respectiv student, sau cel al dobandirii de cunostinte utile in loc de uzata "predare".
    • -2 (4 voturi)    
     ha ha ha (Luni, 10 septembrie 2012, 20:03)

     rider [utilizator] i-a raspuns lui Mihail_AD

     Funeriu.......viziune....

     ha ha ha
     • +3 (5 voturi)    
      Azi se strica tot ce s-a facut bine si in educatie (Luni, 10 septembrie 2012, 20:51)

      ty [utilizator] i-a raspuns lui rider

      Ca raspuns la intrebarile lui Victor Ponta si Crin Antonescu, purtatorul de cuvant al comisarului european pentru Educatie, Dennis Abbott, a declarat ca "Opiniile privind reforma sistemului de educatie din Romania, exprimate de comisarul european pentru agricultura Dacian Ciolos in timpul recentei sale vizite la Bucuresti, sunt cele ale Comisiei Europene. (...) Romania a adoptat o reforma sistemica, ambitioasa, la toate nivelurile educationale. Rezultatele romanesti la testele internationale arata nevoia urgenta de consolidare a calitatii sistemului de educatie in ansamblul sau. De aceea, este important ca reformele sa continue, intrucat invatamantul poate fi ameliorat doar prin eforturi sustinute privind politica in domeniu", transmite Agerpres.
     • +2 (2 voturi)    
      spus mai putin pompos... (Luni, 10 septembrie 2012, 22:21)

      Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui rider

      ...legea lui a avut obiective clare si armonizate
      • +2 (2 voturi)    
       Comisia Europeana (Marţi, 11 septembrie 2012, 9:45)

       alip [utilizator] i-a raspuns lui Mihail_AD

       Ei da, cine e comisarul european pe Educatie sa inteleaga el asemenea lucruri? Comentatorul rider spune ca Funeriu nu a avut viziune, deci ramane asa.
   • +2 (2 voturi)    
    E amuzant sa consideram... (Luni, 10 septembrie 2012, 19:46)

    Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui jaffu

    ...ca a dictat presedintele structura anului scolar.
    Despre reforma in educatie, oricine a luat contact profesional cu exteriorul poate confirma ca e necesara. La fel cum e de necontestat ca de zeci de ani educatia romaneasca inregistreaza un regres. Funeriu a avut schimbat dupa o viziune, urmarind principii corecte, cum ar fi acela al centrarii educatiei pe elev, respectiv student, sau cel al dobandirii de cunostinte utile in loc de uzata "predare".
 • +19 (21 voturi)    
  abramburica (Luni, 10 septembrie 2012, 11:31)

  alip [utilizator]

  Nu se putea sa nu schimba ea denumirea, chiar daca se pare ca o sa fie in esenta acelasi lucru. Intr-adevar, femeia asta e complexata.
  • -3 (7 voturi)    
   Fiti civilizati, este totusi o Doamna! (Luni, 10 septembrie 2012, 15:51)

   Entiu [utilizator] i-a raspuns lui alip

   Eu zic ca asa trebuie sa fie structurat anul scolar. Deci sunt de acord si sunt milioane ca mine. Zeci de ani a fost asa si toata lumea a fost multumita. De ce trebuie neaparat sa ,,ne dam” dupa Occident!? Chiar noi nu reusim sa ne intelegem, ca sa pastram si noi traditiile noastre? Avem clima tmperata si asta inseamna, cind vine toamna, parintii de la tara au nevoie de copiii lor la stringerea recoltei de pe cimp! Mai lasati occidentul ca si noi avem trecutul nostru cu obiceiurile bine impamintenite.
   • +5 (7 voturi)    
    adică ? (Luni, 10 septembrie 2012, 16:56)

    kelye [utilizator] i-a raspuns lui Entiu

    "cind vine toamna, parintii de la tara au nevoie de copiii lor la stringerea recoltei de pe cimp! Mai lasati occidentul ca si noi avem trecutul nostru cu obiceiurile bine impamintenite."

    Adică mai lăsaţi mă nene civilizaţia asta, noi suntem ţărani simpli, nu ne trebuie nouă nave spaţiale, sateliţi.

    Da' ne place ifonu şi să ne dăm pe net, invenţii diavoleşti de la occidentalii ăia fără tradiţii
   • 0 (0 voturi)    
    In momentul in care... (Luni, 10 septembrie 2012, 19:34)

    Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui Entiu

    ...trebuie sa se angajeze sau sa-si inceapa o afacere tinerii nu mai sunt multumiti. Atunci cand tinerii in loc sa produca sau sa se implineasca profesional aplica pentur ajutoare de somaj, parintii nu mai sunt multumiti, iar bunicilor le scade pensia.
   • 0 (0 voturi)    
    mentalitate (Marţi, 11 septembrie 2012, 9:50)

    alip [utilizator] i-a raspuns lui Entiu

    Mai nene, am si eu o rugaminte, cand injurati ceva in Romania, injurati-va pe voi insiva, pentru ca sunteti retrograzi si nu va dati seama ca din cauza ca voi ganditi asa e tara asta in lumea a treia. In lumea intai educatia duce la progres, de aceea Germania este evoluata si Romania nu. Prima noastra universitate este de prin secolul XIX. Compara cu Occident unde primele au aparut in evul mediu.
   • 0 (0 voturi)    
    Ai dreptate in titlul comentariului! (Marţi, 11 septembrie 2012, 13:10)

    jaffu [utilizator] i-a raspuns lui Entiu

    Fara doar si poate este o adevarata doamna, insa nu poate ajunge la nivelul doamnelor Udrea sau Anastase,cele doua gratii ale spiritului portocaliu!
 • +12 (14 voturi)    
  Asta e scoala (Luni, 10 septembrie 2012, 11:41)

  Aramis [utilizator]

  Sau concurs de lozinci?
  • +6 (6 voturi)    
   "Sa stii mai multe, sa fii mai bun!" (Luni, 10 septembrie 2012, 15:39)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui Aramis

   Cu asa o denumire vor fugi copii de scoala ca dracu de tamaie.
  • 0 (0 voturi)    
   felicitari (Marţi, 11 septembrie 2012, 16:15)

   Gobelin [utilizator] i-a raspuns lui Aramis

   esti printre putinii de pe-aici care au observat ca pe fond nu se schimba nimic.
   cu exceptia faptului ca incepe cu o saptamana intarziere.
   se pastreaza si "scoala altfel" dar o denumesc altfel, se pastreaza si disproportia aberanta dintre lungimile celor doua semestre, se pastreaza si saptamana in plus la sfarsitul sem.II.
   se pastreaza si clasa 0.
   marea "reforma" a abramburicai, un plagiat de tip copy-paste.
 • +13 (13 voturi)    
  o mare prostie (Luni, 10 septembrie 2012, 12:47)

  o romanca [utilizator]

  e o mare prostie sa inceapa scoala pe 17 sept si apoi sa le scurteze vacanta de primavara la doar o saptamana; femeia asta de cate ori a fost ministra a facut numai tampenii;
  in loc sa inceapa scoala la 1 sept si eventual sa mai mareasca vacanta de iarna cu o sapt, ea ce face?
  cum crede ea ca o sa se descurce un copil care incepe scoala pe 13 ianuarie si o termina pe 21 iunie cu doar o saptamana de vacanta?
  consilierii ei sunt la fel de tampiti ca ea?
  nu-i spune nimeni ca incepand cu luna martie sunt toate concursurile scolare de tip Cangur, Smart...?
  ce vor de la copiii astia?
  in loc sa echilibreze perioadele de vacante cu perioadele de scoala, ea vine cu idei cat se poate de nefericite;
  si, va rog, sa nu-mi spuneti ca si la altii e la fel, ca nu este; chiar daca au vacante mai scurte sunt mai echilibrat impartite si, in orice caz, nu se compara programa scolara de la noi cu cele din occident, in sensul ca este mult mai stufoasa si mai greoaie, iar bietii copii sunt presati din toate partile: o gramada de lectii, lucru suplimentar pentru tot felul de concursuri, presiunea scolii pentru participarea la concursuri, presiunea parintilor pentru rezultate maxime ...
  Nu se mai gandeste nimeni ca acesti copii trebuie sa se mai si joace, sa mai aiba timp si pentru un sport, si pentru altfel de activitati? toata lumea vrea sa-i scoata doctori din clasa intaia.
  Dragi parinti, incercati sa le protejati copilaria, luati atitudine la sedintele cu parintii fata de presiunile care se fac asupra copiiilor cu atatea lectii si lucru suplimentar si concursuri.
  Un copil are nevoie si de joaca, si de miscare, si de citit de placere, si de cantat...
  Haideti sa ne sprijinim copiii si sa-i aparam de excese.
  Sigur ca si eu vreau ca si copilul meu sa invete foarte bine si sa aiba rezultate bune la concursuri, dar vreau , in primul rand sa am un copil sanatos fizic si psihic, care sa iubeasca scoala si cartea, dar care sa si alerge, sa se joace, sa faca sport...
  • +2 (2 voturi)    
   ... (Luni, 10 septembrie 2012, 15:07)

   a.nonim [utilizator] i-a raspuns lui o romanca

   Aici sunt alte interese. La noi sezonul turistic (pe litoral in special) e foarte scurt, iar daca scoala ar incepe pe 1 septembrie s-ar scurta si mai mult.
   • 0 (0 voturi)    
    litoral (Luni, 10 septembrie 2012, 15:19)

    o romanca [utilizator] i-a raspuns lui a.nonim

    de acord cu mentiunea facuta dar la fel se pune problema si iarna: prelungirea vacantei de iarna permite dezvoltarea turismului de iarna, nemaivorbind ca e perioada cea mai grea de dus copiii la scoala, de stat in ger prin statii de autobuz sau mers pe jos prin zapada; practic daca vrei sa duci copilul la munte nu prea poti decat din 2 ianuarie, in general lumea sta acasa de Craciun iar de Revelion este extrem de scump; pot sa va spun din experienta ce aglomeratie este pe partii in acele 10-12 zile de vacanta
   • 0 (0 voturi)    
    poate fi un argument... (Luni, 10 septembrie 2012, 19:48)

    Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui a.nonim

    ...pentru stabilirea planului pentru anii viitori, dupa o analiza serioasa. Pentru cel care tocmai incepe, motivele invocate sunt altele, ceva mai pompieristice.
 • 0 (6 voturi)    
  continuare (Luni, 10 septembrie 2012, 12:50)

  o romanca [utilizator]

  Trebuie un echilibru in toate.
  Altfel ne trezim la 14-15 ani ca vrea sa se joace dar nu mai vrea papusi si masinute, vrea jucari de adolescent, vrea poate tigari, vrea sex, vrea droguri... si desigur ca scoala va fi un obstacol in viata lui, drept urmare va face mai putina scoala si mai multa ''joaca''.
  • -1 (1 vot)    
   in toate problemele punctate de voi mai sus (Luni, 10 septembrie 2012, 16:25)

   rider [utilizator] i-a raspuns lui o romanca

   nici unul nu a zis ceva si despre rolul parintilor.......
   zici ca la 14-15 ani nu mai vrea papusi si masinute.
   dar tu ai vrea ca, (virgula) copilul tau, la 15 ani, in loc sa invete o limba straina, de exemplu, sa se joace cu masinute!?!?!?!?!?
   • +1 (3 voturi)    
    continuare (Luni, 10 septembrie 2012, 17:24)

    o romanca [utilizator] i-a raspuns lui rider

    acest paragraf la care va referiti era de fapt continuarea la postarea de deasupra;
    vroiam sa spun ca daca un copil nu se joaca la vremea lui cu masinute si papusi, atunci o sa se joace cand scapa oarecum de sub urmarirea permanenta a parintilor, numai ca nu o sa mai vrea jucarii, o sa vrea altceva;
    eu cred ca se obtin rezultate scolare mai bune atunci cand un copil are program si de joaca si de alte activitati care sa-i faca placere, nu numai de scoala.
 • +8 (10 voturi)    
  alo, dna ministru, desteptarea! (Luni, 10 septembrie 2012, 13:27)

  cerber1972 [utilizator]

  pot sa intreb si eu care este diferenta dintre "Scoala altfel" si "Sa sti mai mult, sa fi mai bun"? tanti de la minister nu accepta sub nici o forma ca altcineva a avut o idee buna, ce trebuie continuata. asa ca ii dam un alt nume aceleiasi palarii, dar sub o alta semnatura.
  mi se face greata. cat timp linge-dosuri asta va ramane la ministerul invatamantului, se va alege praful de educatie si nu numai.
  pareri despre plagiatul lu' sefu, vad ca n-ai!
  • -3 (5 voturi)    
   Diferenta (Luni, 10 septembrie 2012, 15:02)

   Marian G. [utilizator] i-a raspuns lui cerber1972

   Diferenta este de cate un i: unul la "sa stii mai mult", altul la "sa fii mai bun". Se invata in ciclul primar.
   Daca nu ai o problema decat cu denumirea programului, nu inteleg de ce esti asa de iritat de schimbare. Proabil pentru ca ai ceva impotriva d-nei Andronescu sau a partidului din caer face parte.
   • +4 (4 voturi)    
    denumire (Luni, 10 septembrie 2012, 15:16)

    jelibon [utilizator] i-a raspuns lui Marian G.

    De acord cu ortografia, dar vad ca probleme cu denumirea programului a avut onor ministerul...continutul pare a fi neschimbat. De ce au tinut neaparat sa-l schimbe? Poate pentru ca au ceva impotriva fostului ministru sau a partidului din care face parte...
    • -2 (2 voturi)    
     Probabil ca... (Luni, 10 septembrie 2012, 16:24)

     Marian G. [utilizator] i-a raspuns lui jelibon

     ... vor organiza mai atent aceste activitati. Probabil ca vor impune si niste limite. Din ce am observat, in saptamana "scoala altfel" se mergea la film, la fast-food, in parc. Nici vorba de activitati culturale, activitati ecologice, civice, tehnico-stiintifice. Practic era tot o saptamana de vacanta in grup, relaxare totala, aiureala maxima.
     Ce a spus d-na Andronescu pare ceva mai structurat, nu lasat la voia intamplarii sau la alegerea fiecarui invatator/diriginte.
     Poate vom vedea diferente in continutul acestei saptamani.
 • +6 (6 voturi)    
  vacanta (Luni, 10 septembrie 2012, 15:07)

  jelibon [utilizator]

  Era evident ca se va taia o saptamana din alta vacanta pentru a acopiri "initiativa" dlui Ponta, adusa neabatut la indeplinire de dna ministru, de a amana inceputul anului scolar....cica la solicitarea parintilor (ha!). Se vede ca nici unul dintre ei nu are copii la scoala. Cat despre schimbarea denumirii la 'scoala altfel"... nici nu e de comentat!
 • +4 (4 voturi)    
  Lozincutza (Luni, 10 septembrie 2012, 15:45)

  Teris [utilizator]

  Dupa chipul si asemanarea lozincilor comuniste pentru pionieri si soimii patriei, numele asta "nou"!
  E numai bun sa ii descurajeze pe bietii copii...ca si cum scoala n-are ca obiectiv fundamental informarea si educatia elevilor:))
  In saptamana "fatala" se va face suprascoala!
 • -1 (5 voturi)    
  In sfirsit.Bravo! (Luni, 10 septembrie 2012, 15:50)

  Trojan.H [utilizator]

  Era nevoie de o reforma serioasa in Educatie.
  • +2 (2 voturi)    
   Reforma a inceput cu o noua lege a educatiei. (Luni, 10 septembrie 2012, 20:58)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui Trojan.H

   Dacian Ciolos: "L-am felicitat pe domnul ministru Funeriu, in numele Comisiei Europene, pentru curajul si determinarea pe care le-a aratat in reformarea sistemului de invatamant din Romania"
   Azi se strica cea ce s-a inceput.
   Si educatia trebuie reformata conform interesului PSD, care are nevoie de cit mai multi cetateni creduli.
   • 0 (0 voturi)    
    Asta spuneam si eu (Luni, 10 septembrie 2012, 22:46)

    Trojan.H [utilizator] i-a raspuns lui ty

    Dar cu alte cuvinte ;)
 • -3 (5 voturi)    
  De ce trebuie schimbat cind zeci de ani a fost bin (Luni, 10 septembrie 2012, 15:58)

  Entiu [utilizator]

  Eu zic ca asa trebuie sa fie structurat anul scolar. Deci sunt de acord si sunt milioane ca mine. Zeci de ani a fost asa si toata lumea a fost multumita. De ce trebuie neaparat sa ,,ne dam” dupa Occident!? Chiar noi nu reusim sa ne intelegem, ca sa pastram si noi traditiile noastre? Avem clima tmperata si asta inseamna, cind vine toamna, parintii de la tara au nevoie de copiii lor la stringerea recoltei de pe cimp! Mai lasati occidentul ca si noi avem trecutul nostru cu obiceiurile bine impamintenite.
 • 0 (2 voturi)    
  Hmmm (Luni, 10 septembrie 2012, 16:57)

  DeftuDragos [anonim]

  In mare nu e rau...noul sistem scolar...insa aici ii dau dreptate unei romance:) in leg cu scurtarea vacantei de primavara...e o mare tampenie...e doar o saptamana..tb sa fie lasate doua aptamani..cata carteeeeeeeee invata un copil intr-o saptamana:)) o idee proasta
 • +2 (2 voturi)    
  Nici nu ne puteam astepta la altceva! (Luni, 10 septembrie 2012, 17:12)

  Supertimidul [utilizator]

  Din pacate se dovedeste ca ducem lipsa cronica de persoane cu discernamant si adevarati leaderi (in randul oricarui partid din Romania nu poti gasi asa ceva). Regula ca Pastele sa fie inclus in vacanta de primavara vad ca a fost uitata; se pare ca Doamna Andronescu nu ciocneste oua(le)! Intr-adevar, in 2013 Pastele Ortodox cade pe 5 Mai, dar era de preferat sa stai cu copilul/copii acasa de Paste (nu numai duminica) si, eventual sa poti sa si pleci undeva. Noroc cu faptul ca 1 Mai este in timpul saptamanii si poti lega cu un week-end. Sunt curios cate zile dupa Pasti vor avea liber copii.
 • +1 (3 voturi)    
  Terminaţi cu bălăcărela politică (Luni, 10 septembrie 2012, 17:21)

  felis_tigris [utilizator]

  Sistemul de învăţământ trebuia lăsat, conform tradiţiei învăţământului românesc, structurat pe trimestre.
  Dar noi nu ştim să ne respectăm tradiţia şi nici valorile autentice autohtone, inclusiv în domeniul educaţiei.
  Restul sunt discuţii derizorii.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by