Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria sectorului 6 Bucuresti au dispus confirmarea inceperii urmaririi penale fata de Iulian Ioan Niculae, sub aspectul savarsirii infractiunii de distrugere prevazuta de dispozitiile art. 217 alin. 1 si 4 Cod penal, masura dispusa de Sectia 26 Politie, informeaza Mediafax. Inspectorul vamal este acuzat ca ar fi provocat intentionat incendiul de la depozitul din sectorul 6 Bucuresti in care au fost distruse 25 de autoturisme si produse textile, confiscate in urma operatiunilor Directiei Municipiului Bucuresti pentru Accize si Operatiuni Vamale.

Potrivit procurorilor, in 7 septembrie 2012, in jurul orei 16:30, invinuitul Iulian Ioan Niculae - angajat al Directiei Municipiului Bucuresti pentru Accize si Operatiuni Vamale - in timp ce se afla la locul de munca situat in Bucuresti, B-dul Timisoara, nr. 90, sector 6, a incendiat in mod intentionat depozitul B7 in care se aflau mai multe bunuri, respectiv : 25 autoturisme si alte produse textile, ce apartineau Directiei Municipiului Bucuresti pentru Accize si Operatiuni Vamale.

Ulterior, incendiul s-a propagat si la depozitul alaturat ce apartinea partii vatamate S.C. T. I., in care erau depozitate mai multe bunuri. Partea vatamata S.C. T. I. a estimat valoarea prejudiciului produs prin fapta invinuitului la suma de 150.000 de lei, se arata intr-un comunicat de presa al Parchetului transmis duminica.

Analizand probatoriul administrat in cauza si circumstantele personale ale invinuitului, procurori din cadrul Parchetului de pe Langa Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti au dispus punerea in miscare a actiunii penale si au solicitat, totodata, arestarea preventiva a inculpatului Ioan Iulian Niculae, sub aspectul savarsirii infractiunii de distrugere prevazuta de dispozitiile art. 217 alin. 1 si 4 Cod penal. Cercetarile vor continua in vederea lamuririi tuturor imprejurarilor comiterii faptei si stabilirii raspunderii judiciare", a informat Parchetul.

Inspectorul vamal a fost retinut pentru incendiul declansat, vineri seara, la depozitele din Bulevardul Timisoara, care apartin Autoritatii Vamale, dar unde si reprezentantii Garzii Financiare isi depuneau bunuri confiscate, au informat surse judiciare.