Un inspector vamal a fost retinut pentru incendiul declansat vineri seara la depozitele din Bulevardul Timisoara, care apartin Autoritatii Vamale, dar unde si reprezentantii Garzii Financiare isi depuneau bunuri confiscate, informeaza surse juiciare citate de Mediafax. Potrivit unui comunicat al DGPMB citat de Agerpres, Politistii Sectiei 25 au stabilit ca principalul suspect pentru incendiul de la depozitul din Bulevardul Timisoara, produs vineri, 7 septembrie, este un barbat de 42 de ani, inspector vamal si gestionar al marfurilor.

UPDATE Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 6 cer arestarea preventiva a inspectorului vamal pentru savarsirea infractiunii de distrugere, acesta fiind acuzat ca a incendiat 25 autoturisme ce apartineau Directiei Municipiului Bucuresti pentru Accize si Operatiuni Vamale, informeaza Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Parchetului remis sambata Agerpres, Ioan Iulian Niculae, angajat al Directiei Municipiului Bucuresti pentru Accize si Operatiuni Vamale, in timp ce se afla la locul de munca situat in Bucuresti, B-dul Timisoara, nr. 90, Sector 6, a incendiat, vineri, in mod intentionat depozitul B7 in care se aflau mai multe bunuri, respectiv 25 autoturisme si alte produse textile, ce apartineau Directiei Municipiului Bucuresti pentru Accize si Operatiuni Vamale.

Ulterior, incendiul s-a propagat si la depozitul alaturat ce apartinea unei societati comerciale, in care erau depozitate mai multe bunuri, valoarea prejudiciului fiind de 150.000 lei

Inspectorul vamal ar fi fost baut cand ar fi declansat incendiul, au precizat surse pentru Mediafax. Peste 20 de masini aflate in depozitele din Capitala ale Garzii Financiare au fost distruse in incendiul izbucnit vineri dupa-amiaza a declarat vineri purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti, Daniel Vasile, pentru Mediafax.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti "suprafata afectata este de aproximativ 500 de metri patrati".

Depozitul incendiat era confectionat din bucati de tabla fiind impartit in doua compartimente. In primul compartiment se aflau depozitate materiale folosite in constructii, iar in cel de al doilea se aflau aproximativ 20 de autoturisme si obiecte din material textil, informeaza Agerpres.

In urma incendiului, toate autoturismele si celelalte bunuri au ars in proportie de 95%. Incendiul nu s-a extins la alte depozite si nu au fost victime omenesti.

Cercetarile sunt continuate de politistii Sectiei 25 sub aspectul savarsirii infractiunii de distrugere, cu barbatul in stare de retinere, urmand a fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti cu propunere de arestare preventiva.