Faptele sunt desprinse parca dintr-un film de Kusturica si se petrec undeva in sud, pe malul Dunarii. Totul a inceput in urma cu cativa ani. Era cam pe vremea campaniei din 2008, cand o scena l-a scos din minti pe un cetatean obisnuit, sa-i zicem C.M. "Lautarii au cantat toata ziua la statia de amplificare a masinii politiei. Girofarurile si semnalele acustice au fost folosite in nenumarate randuri pentru a mentine atmosfera", relateaza C.M.

Omul nostru a retinut si alte detalii care l-au bulversat: "P.E. s-a suit pe masina si se certa cu marinarii de pe impingator - care se afla in acel moment in dreptul locului unde era petrecerea - prin statia de amplificare a masinii de politie, in timp ce o parte din petrecareti au inconjurat masina si bateau cu mainile si picioarele in capota. Marinarii de pe impingator tipau si ei si claxonau".

Pe atunci, P.E. era primarul localitatii. Cetateanul C.M. a mai relatat si alte fapte care l-au determinat in final sa faca o sesizare penala. Mai pretinde ca fiul primarului circula cu masina primariei pe care a facut-o praf, ca primarul se plimba in interes propriu cu masina primariei si ca, tot acest timp, in comuna s-au inmultit furturile, bataile si violurile insa pentru asta nu exista masina cu girofar.

Pe la sfarsitul anului trecut, cetateanul revoltat primeste si rezolutia parchetului: neinceperea urmaririi penale. Anchetatorii constata, in esenta, ca faptele reclamate au avut loc, masina primariei fusese intr-adevar distrusa de fiul primarului dar ca n-a fost vina lui si ca totul s-a desfasurat in cadrul legal.