Ministrul Muncii, Mariana Campeanu invitata la Antena 3 a vorbit despre masura luata de ministerul pe care il conduce, masura ce prevede o perioada de gratie de sase luni pentru asistatii sociali, timp in care pot sa-si plateasca taxele catre stat: "Noi nu ii iertam de datorii, ci doar ii pasuim pentru sase luni".

M. Campeanu: "Noi nu ii iertam de datorii, ci doar ii pasuim pentru sase luni. Este o crima ca nu-i lasam pe acesti oameni sa moara de foame? Daca e asa inseamna ca suntem un Guvern de criminali."

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, recunoaste ca masura ii avantajeaza pe cei nevoiasi, care nu au bani de paine, dar si pe cei care, desi traiesc in lux, stau cu mana intinsa la stat.

Peste cateva saptamani autoritatile vor incepe sa stranga din nou cererile pentru ajutoarele sociale, dar de data aceasta se va aplica noua ordonanta.

Ultimele cifre aratau ca aproape 700.000 de romani primesc ajutor de la stat. Dintre ei, 40.000 au ramas temporar fara acesti bani pentru ca nu si-au achitat impozitele.

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a anuntat, intr-un interviu pentru Gandul, ca ordonanta prin care sunt suspendate ajutoarele sociale in cazul asistatilor datornici la bugetul de stat urmeaza sa fie modificata. Ordonanta emisa de Guvernul Boc prevedea ca persoanele care au datorii la stat nu mai primesc ajutoare sociale. Ministrul Mariana Campeanu a declarat ca asistatii sociali urmeaza sa primeasca o perioada de gratie de sase luni in care pot sa-si plateasca taxele catre stat.