Reprezentantii USL, care dupa alegerile locale din 10 iunie formeaza majoritatea in Consiliul Local Ploiesti, au schimbat membrii Consiliilor de Administratie ale regiilor autonome aflate in subordine si au aprobat majorarea indemnizatiilor noilor membri care fac parte din aceste regii autonome, scrie Romania Libera, care citeaza agentia Mediafax.

Consiliul Local Ploiesti a adoptat, in sedinta ordinara din luna august, doua hotarari prin care schimba componenta Consiliilor de Administratie ale celor doua regii autonome aflate in subordinea autoritatilor municipale, respectiv Regia Autonoma de Servicii Publice (RASP) care supervizeaza activitatea operatorilor de utilitati din Ploiesti si Regia Autonoma de Transport Public, care detine si opereaza mijloacele de transport in comun din municipiu .

Astfel, potrivit celor doua hotarari adoptate de CL Ploiesti, componenta consiliilor de administratie ale celor doua regii se schimba, ca urmare a modificarii configuratiei politice a Consiliului Local Ploiesti, dupa cum se arata in expunerea de motive anexata celor doua hotarari.

Totodata, noii membri ai celor doua CA, propusi de USL si votati de majoritatea formata din consilierii USL, au semnat contracte de mandat valabile pe patru ani, care prevad indemnizatii mai mari decat cele pe care le-au primit fostii membri ai celor doua CA.

Astfel, fiecare membru al CA din cadrul celor doua regii va primi lunar o indemnizatie de 500 de lei brut, indiferent de numarul de sedinte, iar aceasta indemnizatie va fi revizuita anual in functie de gradul de indeplinire a indicatorilor de performanta, se arata in contractele incheiate de catre membrii CA.

Potrivit purtatorului de cuvant al RASP, Bianca Patrichi, pana acum indemnizatiile primite de membrii CA al RASP erau in cuantum de 197 de lei, valoare neta, reprezentand 5 procente din indemnizatia directorului regiei. Din septembrie fiecare membru al CA va primi cu peste 75% mai mult, respectiv 352 de lei lunar.

In ceea ce priveste Regia Autonoma de Transport Public, surse din cadrul regiei au declarat ca pana in prezent indemnizatiile membrilor CA au fost de 34 de lei, sumele primite de catre noii membri ai CA urmand a fi de zece ori mai mari, potrivit surselor citate.