Studentii de la Universitatea din Bucuresti au la dispozitie pentru cazare 5.354 de locuri, pentru anul universitar 2012-2013, in caminele proprii, informeaza universitatea printr-un comunicat de presa. Distributia locurilor de cazare s-a facut catre facultati, tinand cont de principiul proportionalitatii, in functie de numarul de studenti inscrisi finantati de la buget. Cazarile de anul acesta se vor face in intervalul 27 septembrie - 5 octombrie 2012.

GrozavestiFoto: unibuc.ro

Conform Metodologiei, repartizarea locurilor in camine se face proportional cu numarul studentilor din toti anii de studiu (incepand cu anul I si terminand cu ultimul an de master). Repartizarea studentilor fiecarei facultati in camin se face de catre o comisie pe facultate, coordonata de decanul/prodecanul cu probleme studentesti, informeaza Universitatea din Bucuresti.

Criteriile de acordare a locurilor in camin

Conform metodologiei de cazare, la evaluarea si aprobarea cererilor de cazare, Comisia va avea in vedere urmatoarele criterii: performantele in activitatea academica studenteasca in anul anterior si situatia sociala/materiala a studentilor.

Media minima pentru a obtine un loc de cazare din partea Facultatii este stabilita de Consiliul Facultatii la propunerea Comisiei. Aceasta medie trebuie obtinuta pana la sfarsitul sesiunii de toamna.

Aceste norme se impun obligatoriu, ramanand la latitudinea comisiei de cazare sa stabileasca conditii suplimentare ca de exemplu: continuitatea pe loc, media minima pentru acordarea dreptului de cazare.

La criteriul social se incadreaza studentii orfani de unul sau ambii parinti, cei proveniti din centre de plasament sau din plasament familial, precum si studentii cu situatii sociale si/sau medicale dificile.

Principiul continuitatii se aplica in sensul mentinerii locului de cazare din anul precedent.

Categoriile de persoane care pot fi cazate: studenti romani din cele trei cicluri de studiu (licenta, master, doctorat) si studenti de etnie romana, bursieri ai statului roman pentru care Universitatea din Bucuresti s-a angajat sa asigure cazare; in limita locurilor ramase, comisia de cazare mai poate aproba cazarea cadrelor didactice tinere.

Urmatoarele categorii de studenti vor fi cazate de catre Departamentul Servicii pentru Studenti si de Biroul Social al Universitatii din Bucuresti:

  • Studentii etnici romani admisi in anul I, cu bursa de studiu;
  • Studentii bursieri ai statului roman (ciclul de licenta, master, doctorat), altii decat etnicii romani;
  • Doctoranzi etnici romani.

Tariful de cazare

Tariful de cazare lunar este stabilit de catre Serviciul Social, in functie de costurile legate de acoperirea utilitatilor, de salarizare a personalului, de intretinere si reparatii curente ce revin pentru un loc de cazare, diferentiat pe grad de confort si subventia acordata de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Plata tarifului de cazare se face lunar la administratia caminului intre datele de 20 si 30 ale lunii in curs, cu exceptia lunii octombrie, care se plateste in momentul cazarii. Pentru neplata tarifului de cazare in termenul mentionat, se percepe o penalizare de 0,5% pe zi din suma datorata; neachitarea sumei in termen de 90 de zile se sanctioneaza cu evacuarea din camin, in conditiile stabilite de Biroul Senatului Universitatii, pentru acoperirea pagubelor produse in camine.

In 2011, numarul de solicitari depuse in septembrie a fost de aproximativ 12.000. Astfel, au fost aproximativ 3 solicitari / loc. Pentru studentii care nu ocupa un loc in caminele Universitatii din Bucuresti, exista posibilitatea programului de cazare alternativa.

Programul cazare alternativa

Concomitent cu cazarea in caminele U.B., Departamentul Servicii pentru Studenti deruleaza programul "Studenti - CAZARE ALTERNATIVA", adresat studentilor U.B, informeaza universitatea. Potrivit comunicatului de presa, programul pune la dispozitia studentilor peste 300 de locuri de cazare in camine particulare cu care DSS are parteneriate.

De asemenea, acest proiect vizeaza centralizarea ofertelor de cazare din partea proprietarilor particulari de imobile si initierea serviciului de intermediere intre studenti si acestia. Serviciul vine in sprijinirea studentilor, care din diferite motive (medie mica, restante etc.), nu beneficiaza de un loc de cazare in spatiile aflate in proprietatea U.B. sau celor care doresc conditii superioare celor oferite de caminele universitatii, punandu-le la dispozitie o baza de date cu oferte de cazare in imobile particulare (camine studentesti particulare, garsoniera, apartament, gazda).

Ca si la cazarile din cadrul facultatilor, studentii trebuie sa completeze o cerere tip, cerere ce se va completa la sediul DSS (B-dul Mihail Kogalniceanu, nr. 36-46, Complex Studentesc Mihail Kogalniceanu, camin B, etaj 2, sala de lectura, sector 5, Bucuresti).

Toate serviciile pe care le ofera Departamentul Servicii pentru Studenti, in cadrul programului "CAZARE ALTERNATIVA", sunt gratuite.

CAMPUS STUDENTESC - Caminele Universitatii din Bucuresti

Grozavesti A1

Grozavesti A1

Foto: unibuc.ro

a. COMPLEX GROZAVESTI (capacitate de cazare: 2.016 locuri in caminele A, B, C, D; 284 in camin A1)

Adresa: Splaiul Independentei, nr. 204

Descriere:

Complexul Grozavesti are caminele A, B, C, D (parter + 5 etaje) compuse din camere cu doua paturi, mobilier pentru doua persoane (dulap, masa pentru calculator, scaun) si lavoar in camera. Baia este comuna; sunt doua bai pe fiecare palier, dispuse la capetele culoarului. Caminele sunt recent renovate si mobilierul este nou (caminele C si D - renovate in anul 2006; caminul B a intrat in circuitul cazarii in octombrie 2008, in urma unui proces de reparatie capitala; caminul A s-a redeschis in octombrie 2009.

Constructia caminului A1 (parter + 9 etaje) s-a terminat in 2008.

Este compus din camere cu trei paturi, mobilier pentru trei persoane (birou pentru calculator, dulap, noptiera, scaune) si grup sanitar complet utilat. Dispune de o camera pentru persoane cu handicap si 2 lifturi. Fiecare etaj dispune de un oficiu pentru prepararea hranei, o masina de spalat pe fiecare palier si camera de uscat rufe. In viitor, caminul va avea spatii de recreere pe fiecare etaj, dotate cu canapele, scaune, televizor.

b. COMPLEX MIHAIL KOGALNICEANU (capacitate de cazare: 614 locuri)

Adresa: Bd. Mihail Kogalniceanu, nr. 36-46

Descriere:

Complexul Mihail Kogalniceanu format din caminele A si B, compuse din camere cu doua, trei sau patru paturi; pe fiecare palier se gasesc doua bai. Caminele au fost renovate, fiind dotate cu geamuri termopan si mobilier nou.

c. CAMIN POLIGRAFIE (capacitate de cazare: 244 locuri)

Adresa: Bd. Ficusului, nr. 4

Descriere:

Caminul Poligrafie are camere cu patru paturi si doua bai comune pe fiecare palier. Caminul a fost renovat in 2007, lucrarile constand in izolatie termica exterioara si in montarea geamurilor si usilor termopan; mobilierul din camere este nou.

d. CAMIN TH. PALLADY 1 (capacitate de cazare: 218 locuri)

Adresa: Bd. Th. Pallady, nr. 24

Descriere:

Caminul Th. Pallady are camere tip garsoniera, cu hol interior, patru paturi, grup sanitar propriu. Caminul a fost renovat in 2007.

e. CAMIN TH. PALLADY 2 (capacitate de cazare: 194 locuri)

Adresa: Bd. Th. Pallady, nr. 24

Descriere:

Caminul Th. Pallady 2 are camere tip garsoniera, cu 2 paturi, grup sanitar propriu si mobilier nou; a intrat in circuitul cazarii incepand cu luna octombrie 2008.

f. CAMIN STOIAN MILITARU (capacitate de cazare: 471 locuri)

Adresa: Str. Stoian Militaru, nr. 18

Descriere:

Bloc de apartamente cu camere de doua/trei/patru paturi, bucatarie, grup sanitar propriu. Caminul a fost supus unor lucrari de intretinere si reparatii (inclusiv montarea de geamuri termopan), urmand ca mobilierul sa fie inlocuit.

g. CAMIN FUNDENI (capacitate de cazare: 204 locuri)

Adresa: Sos. Fundeni, nr. 252-254

Descriere:

Caminul Fundeni are camere cu doua paturi si mobilier corespunzator. Fiecare camera dispune de grup sanitar in camera. Caminul a fost izolat termic si renovat.

h. CAMIN PANDURI (capacitate de cazare: 221 locuri)

Adresa: Sos. Pandurilor, nr. 90

Descriere:

Camere cu doua/cinci paturi, grupuri sanitare pe fiecare palier, masini de spalat rufe. Baie comuna pe fiecare palier. Caminul a fost renovat si izolat termic in 2007.

i. COMPLEX MAGURELE (capacitate de cazare: 644 locuri)

Adresa: Com. Magurele, str. Fizicienilor, nr. 1-9

Descriere:

Complexul Magurele este format din caminele Gl, G2, G3, G4 care au in compunere module cu doua camere, cu doua/trei paturi si grup sanitar propriu.

j. CAMIN C - LEU, et. I si II (capacitate de cazare: 244 locuri)

Adresa: B-dul Iuliu Maniu 1-3

Descriere:

Camere cu doua paturi si grupuri sanitare pe palier.

Citeste si: