Rezultatele expertizelor ADN, realizate de specialisti ai Institutului National de Medicina Legala (INML) "Mina Minovici", il indica drept autor al uciderii japonezei pe Nicolae Vlad, au informat, miercuri, surse politie, raportul oficial nefiind inca transmis procurorilor, transmite Mediafax.

Anchetatorii au dispus in cazul lui Vlad Nicolae (26 de ani) - arestat pentru uciderea studentei japoneze - efectuarea a trei expertize ADN, rezultatele acestora confirmandu-l ca autor.

Un raport oficial urmeaza sa fie transmis de INML Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care investigheaza crima.

Taximetristul care i-a lasat pe studenta japoneza si pe asasinul ei langa padurea din Corbeanca, unde tanara a fost gasita moarta doua zile mai tarziu, a fost pus sub acuzare, pentru ca a condus desi avea permisul anulat, informeaza Ministerul Public.

In continuarea cercetarilor efectuate in cazul uciderii studentei japoneze, in care este arestat Nicolae Vlad pentru omor calificat si deosebit de grav, viol, violare de domiciliu si talharie, procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in temeiul probelor administrate pana in prezent, au dispus, luni, "in baza dispozitiilor art. 238 din Codul de procedura penala si dispozitiilor art. 228 alin. 1 din Codul de procedura penala extinderea cercetarilor si inceperea urmaririi penale fata invinuitul Razvan Viorel Covali sub aspectul comiterii infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana al carei permis de conducere i-a fost anulat, in forma continuata, in modalitatea normativa prevazuta de art. 86 alin. 2 din Ordonanta de urgenta nr. 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice, cu aplicarea dispozitiilor art. 41 alin. 2 din Codul penal".

"In conformitate cu probatoriul administrat pana in acest moment al urmarii penale a rezultat ca in perioada in perioada iulie-august 2012, in mod repetat, invinuitul Razvan Viorel Covali a condus pe drumurile publice autoturismul desi avea permisul de conducere anulat", precizeaza sursa citata.

In seara de 15 august 2012, in jurul orei 20.30, Nicolae Vlad a abordat victima (cetatean japonez) in incinta Aeroportului Henri Coanda, oferindu-si ajutorul pentru a-i gasi un taxi.

"In acest context, inculpatul a urcat, impreuna cu victima, in taxi, condus de invinuitul Covali, insa au coborat dupa parcurgerea unei distante scurte, intr-o zona in care drumul este marginit, de ambele parti, de padure. Au fost observati in acel loc de catre conducatorul autoturismului taxi, invinuitul Razvan Viorel Covali dupa aproximativ doua minute, la marginea soselei, insa pe celalalt sens de mers, iar, doua zile mai tarziu, in acelasi loc, a fost descoperit cadavrul victimei", arata sursa citata.

In seara de 15 august 2012, pe raza comunei Corbeanca, judetul Ilfov, intr-o zona impadurita, in imediata apropiere a unui drum public (DN1), Nicolae Vlad a ucis-o pe numita Yurika M. (cetatean japonez), cauza mortii victimei fiind reprezentata de asfixia mecanica prin comprimare cervico-toracala, explica Ministerul Public.

Japoneza a fost abordata de Nicolae Vlad la scurt timp dupa ce a coborat din avion, la Aeroportul International Henri Coanda, el propunandu-i s-o duca cu taxiul la locul de destinatie. Insa tanara si Vlad au coborat la marginea padurii, unde doua zile mai tarziu femeia a fost gasita moarta.

Nicolae Vlad (26 de ani), nascut in Bucuresti, dar domiciliat in Balotesti, a fost arestat in 19 august.

Barbatul este expertizat psihiatric pentru a se stabili daca a avut discernamant la momentul crimei.

Pe de alta parte, in acest caz taximetristul care i-a lasat pe studenta japoneza si pe asasinul ei langa padurea din Corbeanca, unde tanara a fost gasita moarta doua zile mai tarziu, a fost pus sub acuzare, pentru ca a condus desi avea permisul anulat.

"In conformitate cu probatoriul administrat pana in acest moment al urmarii penale a rezultat ca in perioada in perioada iulie-august 2012, in mod repetat, invinuitul Razvan Viorel Covali a condus pe drumurile publice autoturismul desi avea permisul de conducere anulat", precizeaza Ministerul Public.