Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a reiterat, luni, intr-o intrevedere cu ministrul moldovean al Justitiei, Oleg Efrim, sprijinul ferm pentru aderarea R.Moldova la UE, seful diplomatiei mentionand ca urmeaza sa faca o vizita in Republica Moldova in 13 septembrie, potrivit Mediafax.

MAE informeaza, intr-un comunicat, ca ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, l-a primit, luni, pe Oleg Efrim, ministrul Justitiei al Republicii Moldova, aflat la Bucuresti in contextul participarii sale la Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane.

"Prezenta la evenimentul anual al diplomatiei romanesti a ministrului Oleg Efrim reprezinta o confirmare a relatiei excelente dintre Bucuresti si Chisinau, dar si o expresie a interesului constant al Romaniei pentru dezvoltarea Parteneriatului Strategic bilateral, pentru sustinerea traseului european al Republicii Moldova. Dupa cum se cunoaste, la reuniunea de anul trecut a Diplomatiei Romane a fost invitat domnul Iurie Leanca, vicepremier si ministru al afacerilor externe si integrarii europene al Republicii Moldova", mentioneaza sursa citata.

In intrevederea avuta in marja reuniunii, cei doi oficiali "au evidentiat nivelul remarcabil al cooperarii bilaterale, atat in plan politic, cat si al proiectelor concrete", se arata in comunicatul MAE.

Potrivit sursei citate, ministrul Oleg Efrim a prezentat prioritatile agendei de reforme a guvernului de la Chisinau si obiectivele propuse a fi atinse in perioada imediat urmatoare, indeosebi pe cele pe linia apropierii de Europa.

"Seful diplomatiei romane a reiterat sprijinul ferm pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeana si pentru eforturile intreprinse de autoritatile de la Chisinau pe linia democratizarii si reformarii justitiei. In context, ministrul Titus Corlatean a salutat progresele realizate de Republica Moldova in dialogul cu UE si a exprimat increderea ca tintele de etapa, in ce priveste cadrul relatiei politice cu Uniunea Europeana, finalizarea Acordului de Liber Schimb Aprofundat si Cuprinzator, liberalizarea regimului de vize vor putea fi atinse in termen. Seful diplomatiei romane a exprimat satisfactia de a putea prezenta direct aceste mesaje partenerilor de la Chisinau, cu ocazia vizite sale in Republica Moldova, la data de 13 septembrie", precizeaza MAE.