Unul dintre administratorii firmei Rosu Tour Bistrita, Dumitru Rosu, al carei autocar a fost implicat in accidentul din Franta, a declarat luni ca autocarul facea o cursa de linie intre Spania si Romania, nu fusese inchiriat nimanui, iar masina nu avea probleme tehnice, transmite Mediafax.

Fratele lui Dumitru Rosu, Corneliu, si el administrator al firmei Rosu Tour Bistrita, declara, duminica, Politiei, ca autocarul respectiv fusese inchiriat unei agentii din Suceava.

Luni, Dumitru Rosu a declarat pentru Mediafax ca autocarul facea o cursa de linie si nu fusese inchiriat niciunei firme.

"Nu am inchiriat autocarul nimanui. Facea o cursa de linie regulata, deci a fost totul in regula. A fost necazul ce s-a intamplat acolo. Nu stim ce s-a putut intampla. A putut fi ceva pe autobanda sau ceva, deci inca nu stim. Consulul nostru general de la Marsilia a declarat ca, din punct de vedere tehnic, tot ce au constatat francezii a fost in regula. Deci asta au constatat", a declarat Dumitru Rosu.

Intrebat daca a inchiriat autocarul unei firme din Suceava, Dumitru Rosu a spus: "Nu, nu am inchiriat nimic".

"Intamplator clientii sunt majoritatea din Suceava si din cauza aceasta s-a speculat. Pe linie regulata pot fi clientii de oriunde, din Bucuresti, din Cluj, de oriunde. Asta a fost. Majoritatea erau din Suceava. Nu stiu daca sunt si din Bistrita", a spus Rosu.

El a afirmat ca la volan era un sofer al firmei Rosu Tour Bistrita, dar cu care nu a putut lua legatura, acesta fiind internat in spital.

"Era un sofer al Rosu Tour din moment ce era autocarul firmei noastre. Nu am putut vorbi cu el. E in spital", a spus Dumitru Rosu.

Referitor la licente de transport si alte acte, Rosu a declarat: "Totul e in regula, absolut tot numai ca a fost necazul acesta cu roata".

Luni, la sediul firmei Rosu Tour din Bistrita erau reprezentanti ai mai multor institutii ale statului care faceau verificari. O masina a Garzii Financiare era parcata in fata sediului firmei, iar mai multi angajati ai companiei ofereau reprezentantilor Garzii diverse acte.

Politistii anuntau ca vor face verificari, luni, la sediul firmei Rosu Tour din Bistrita, proprietara autocarului implicat in accidentul din Franta, fiind vizat contractul in baza caruia masina a fost inchiriata agentiei de turism din Suceava.

UPDATE: Doisprezece dintre pasageri sunt din judetul Suceava

Un numar de 12 pasageri din autocarul care s-a rasturnat duminica in Franta sunt din judetul Suceava si au suferit fracturi si contuzii, fiind internati in sase spitale franceze.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava, cu sprijinul Serviciului Public Comunitar pentru eliberarea si evidenta pasapoartelor simple Suceava, autoritatile sucevene au identificat in lista pasagerilor autocarului implicat in accidentul de duminica din localitatea franceza Vidauban 12 persoane din judetul Suceava.

"Din informatiile detinute pana la acest moment cele 12 persoane au suferit fracturi si contuzii, fiind internate in cele sase spitale din Franta, puse la dispozitie de oficialitatile franceze pentru ingrijirea ranitilor. In prezent starea acestora este stabila", precizeaza sursa citata.