Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a dispus, in sedinta de luni, suspendarea din functie a judecatoarei Georgeta Barbalata, magistrat la Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia Penala, ca urmare a punerii in miscare a actiunii penale impotriva sa.

Georgeta Barbalata, in 2012, la sediul DNAFoto: Agerpres

'In sedinta din data de 3 septembrie 2012, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a dispus, in baza art. 62 lit. a din Legea nr. 303/2004, republicata cu modificarile si completarile ulterioare, suspendarea din functia de judecator a doamnei Georgeta Barbalata, de la Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia Penala, ca urmare a punerii in miscare a actiunii penale impotriva sa. Sesizarea initiala, in cauza in care se efectueaza cercetari fata de doamna judecator, a fost formulata de Directia Nationala Anticoruptie - Sectia de combatere a coruptiei', informeaza un comunicat transmis luni de CSM si citat de Agerpres.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus, la sfarsitul lunii august, extinderea cercetarilor fata de Georgeta Barbalata, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in dosarul in care se efectuau acte de urmarire penala pentru infractiunea de favorizare a infractorului in legatura directa cu fapte de coruptie si au inceput urmarirea penala pentru o noua infractiune si anume divulgarea secretului care pericliteaza siguranta statului, a precizat DNA.