Ministerul Afacerilor Externe a activat Unitatea de Alerta din cadrul Centrului Consular de Crize, existent in MAE, pentru a veni in sprijinul familiilor victimelor accidentului rutier produs duminica dimineata din Franta, si a pus la dispozitia acestora doua linii telefonice - 0730.717.970 si 021.431.15.98. Ministerul a confirmat si decesul unei persoane, fara a da alte detalii.

MAE afirma, intr-un comunicat transmis Agerpres, ca este "alaturi de familiile victimelor accidentului rutier care a avut loc pe 2 septembrie, in jurul orei locale 9,30, pe autostrada A8, in dreptul localitatii Vidauban (langa Marsilia), in care a fost implicat un autocar transportand 40 de cetateni romani, care se deplasa din directia Madrid catre Romania".

Conform datelor transmise de autoritatile franceze, este vorba despre un decedat, patru raniti grav, 27 de persoane cu diverse forme de traumatisme, care nu pun viata in pericol, si opt persoane cu traumatisme usoare.

"Autoritatile franceze au intervenit prompt cu toate mijloacele necesare, in momentul de fata toate victimele au fost evacuate si se afla sub ingrijire medicala de specialitate", precizeaza MAE in comunicatul difuzat duminica.

Potrivit MAE, la fata locului s-au deplasat si sunt prezenti atat consulul general al Romaniei la Marsilia, cat si consulul onorific al tarii noastre la Nisa.

Atat Ambasada Romaniei la Paris, cat si Consulatul General al Romaniei la Marsilia mentin o legatura permanenta cu autoritatile franceze implicate, potrivit sursei citate. De asemenea, Ambasada Romaniei la Paris va acorda sprijin pentru repatrierea persoanelor afectate de accident.

Din datele preliminare, cauza probabila a accidentului ar fi explozia unui pneu, autocarul rasturnandu-se si intrand pe contrasens.