Amenintarea cu bomba la Ambasada Ungariei din Capitala s-a dovedit a fi falsa si a fost facuta de un copil care a sunat la 112, a declarat, pentru Mediafax, Adam Balasz, consilier politic al Ambasadei, potrivit caruia incidentul nu are "nicio legatura politica".

"A fost o alarma falsa, nimic grav. Amenintarea s-a facut printr-un apel telefonic la 112. Era vocea unui copil, credem ca nu a fost nicio legatura politica", a spus Balasz.

Oficialul ambasadei a mai precizat ca ambasada nu a fost evacuata pentru mult timp, pe durata interventiei echipelor care au facut verificari.

"Dupa verificari, ne-au spus ca alarma e falsa si ca acest lucru este relativ frecvent in Romania", a mai spus Adam Balasz.

O echipa de interventie de la Brigada Antiterorista si mai multi pirotehnisti s-au deplasat la Ambasada Ungariei din Capitala, pentru a face verificari in urma unei amenintari cu bomba care a fost primita duminica, inainte de ora 12.00. Amenintarea cu bomba a fost facuta telefonic, printr-un apel anonim.

Pe durata verificarilor, politistii de la Rutiera au izolat perimetrul ambasadei.

Ambasada Ungariei se afla in sectorul 1 al Capitalei, pe strada Dimitrie Gerota, intr-o zona cu trafic pietonal si rutier destul de mare.