Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese si a savirsit "infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie", sustine intr-un comunicat Agentia Nationala de Integritate.

In ceea ce priveste conflictul de interese, ANI il acuza pe Bunea Stancu de faptul ca a intocmit si adoptat atat expunerile de motive, cat si Hotararile CJ Braila, si a semnat contractele de asociere intre Consiliul Judetean Braila cu S.C. Clubul de Fotbal Braila S.A., respectiv cu Asociatia Sportiva Handbal Club "Dunarea" Braila, in baza carora a fost incasata suma totala de 7.512.207 Lei. Cele doua cluburi sportive sint controlate chiar de Bunea Stancu, dupa urmatoarea schema: S.C. Clubul de Fotbal Braila S.A. si Asociatia Sportiva Handbal Club "Dunarea" Braila au ca actionari majoritari firmele S.C. CONCIVIA S.A., respectiv S.C. HERCULES S.A. Actionarul majoritar al celor doua firme este S.C. BURSAGRIGROM, unde Gheorghe Bunea Stancu, presedintele Consiliului Judetean Braila, detine calitatea de actionar majoritar.

ANI sustine ca beneficiul patrimonial obtinut prin incalcarea prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, este de 7.512.207 lei.

ANI a sesizat organele judiciare in legatura cu presupusele fapte ale lui Gheorghe Bunea Stancu si a demarat procedurile pentru anularea contractelor. Agentia mai sustine ca faptele sesizate ar trebui sa duca la eliberarea din functie a lui Bunea Stancu.