Natuso Amemiya, ambasadorul Japoniei in Romania, a dat joi prima declaratie cu privire la incidentul in urma caruia o studenta japoneza si-a pierdut viata in Romania, dupa ce a fost acostata in aeroportul din Otopeni, de un tanar care i-a promis ca o duce la un taxi, relateaza Mediafax.

Intrebat cine considera ca este responsabil de aceasta tragedie si daca guvernul Romaniei si conducerea Aeroportului a luat masurile necesare pentru a preintampina astfel de situatii, Natuso Amemiya a declarat ca nu poate spune cine se face vinovat, insa aeroportul ar trebui sa ia masuri pentru imbunatatirea securitatii.

"Chiar am cerut Guvernului sa ia masuri cu privire la securitatea din aeroport pentru ca astfel de incidente nefericite sa fie prevenite pe viitor iar relatiile romano-japoneze sa nu fie afectate", a raspuns el.

O studenta japoneza de 20 de ani care ajungea pe 15 august pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) in Romania, pentru un schimb de experienta profesionala (urma sa predea japoneza in Craiova) a fost gasita moarta doua zile mai tarziu. Suspectul in cazul acestei crime este un tanar care a acostat-o chiar in aeroport pentru a o duce la un taxi. Pe aeroportul Henri Coanda situatia taxiurilor de la sosiri este dezastruoasa. Calatorii sunt asaltati de taximetristi cu tarife exorbitante sau de taximetristi pirati si de aceea trebuie sa plece din aeroport pentru a gasi un taxi cu tarif normal.