Uciderea tinerei japonezei si combinatorii de pe Aeroportul Otopeni. De ce in Romania trebuie sa se discute lacunele legislative abia dupa ce moare cineva. Politia a fost sesizata in mai multe randuri ca ucigasul acosta persoane in aeroport

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Miercuri, 29 august 2012, 22:09 Actualitate | Esenţial


Sesizari pe numele lui Nicolae Vlad
Foto: Hotnews
O tanara japoneza, in varsta de 20 de ani, a fost ucisa pe 15 august de catre un asa zis "combinator" care a acostat-o pe aeroportul Otopeni pentru a-i oferi un taxi. Potrivit regulamentului aeroportului este interzisa orice practica de abordare si/sau preluare a clientilor in perimetrul aeroportuar de catre taximetristi sau interpusi.

Taximetristii trebuie sa-si astepte clientii in ordine, in masina, in spatiul special amenajat din fata terminalului sosiri. De respectarea acestui regulament ar trebui sa se ocupe Aeroportul Otopeni prin firma de paza angajata in acest scop si Politia Transporturi Aeriene. In realitate insa, firma de paza nu poate sa-i legitimeze pe acostatori si sa-i retina, neavand competente.

De fiecare data cand observa un astfel de personaj, agentii de paza sesiseaza Politia. Politia are doar un singur om detasat permanent in sala de sosiri, acest numar putand fi suplimentat la nevoie. Nici oamenii legii nu pot face mare lucru singura prevedere legala fiind amendarea faptasilor. Acestia nu platesc amenzile si se intorc a doua zi la treaba.

Informatia pe scurt:
 • Conducerea aeroportului a sesizat in cateva randuri politia ca Nicolae Vlad acosteaza persoane in aeroport
 • Ucigasul tinerei japoneze a fost amendat in 2011 de 7-8 ori
 • Unii combinatori sau taximetristi fara licenta au acumulat amenzi de 300-400 milioane lei
 • Tariful de 3,5 lei pe km este stabilit de administratia locala
 • Este posibila modificarea legislatiei, in sensul acordarii mai multor competente fortelor de ordine sau amenzi mai drastice
Pe Aeroportul Otopeni, in spatiile special amenajate pentru taximetristi pot intra doar soferii care au obtinut un permis special de acces de la administratia aerogarii. Acestia preiau clientii de pe peronul din fata terminalului de sosiri, unde au voie maxim 6 masini, restul asteptand randul in parcarea special amenajata. Cand un taxi pleaca, un altul este chemat din parcare prin intermediul dispeceratului creat de aeroport. In realitate insa exista multe alte taximetre care momesc clientii. "Este vorba de taxiuri care au autorizatie de functionare si acte in regula, dar care nu au permis de acces in incinta aeroportului. Nu au acest permis pentru ca nu l-au cerut, nu pentru ca le-ar fi interzis cineva. Prefera sa astepte clientii pe drumurile publice din incinta aeroportului sau la intrarea pe DN1, in zona terminalului sosiri decat sa isi ia permisul de acces si sa astepte sa le vina randul la gramada cu ceilalti taximetristi. Uneori asteapta circa 200 de taxiuri si le poate veni randul dupa 5-6 ore. O a doua categorie sunt masinile care nu au insemne de taxi sau au insemne detasabile si intra in parcarea aeroportului ca orice masina, dupa care acosteaza clientii. Este interzis prin lege ca taxiurile sa intre in parcarea amenajata pentru clienti", a declarat pentru HotNews.ro, Valentin Iordache, purtatorul de cuvant al aeroportului.

Administratia aeroportului ii poate sanctiona doar pe taximetristii care au permis de intrare in aeroport, daca incalca regulamentul si acosteaza clientii personal sau prin interpusi. "De obicei insa acestia nu au niciun interes sa acosteze persoane deoarece, cand le vine randul, oamenii oricum vin la ei. Incalca insa alte reguli, cum ar fi refuzarea unui client pentru ca este cursa prea scurta, iar pentru astfel de abateri le putem suspenda permisul de acces pentru trei luni si se platesc taxe de 10-20 de euro. Au interesul sa acosteze persoane taximetristii care nu au permis de acces si masinile pirat. De sanctionarea acestora se ocupa doar Politia. Acestia fac razii saptamanale insa nu sunt destui oameni si nu au suficienta putere pentru a eradica fenomenul. Amenzile pe care le dau sunt foarte mici", spune Valentin Iordache.

De ce apeleaza lumea la taximetrele care intra ilegal in aeroport si merg pe mana "combinatorilor" in loc sa ia civilizat o masina din fata terminalului sosiri? "Este vorba de bani. La taximetrele care au permis de acces pe aeroport tariful este de 3,5 lei pe km. Ceilalti merg cu tarife mai mici: 1,5 lei/km, 2 lei.  Nu am stabilit noi tariful de 3,5 lei. Este stabilit de administratia locala care a dat licenta. Este un cerc vicios. Taximetristii care asteapta 5-6 ore la coada si fac doua curse pe zi nu isi permit sa lase la pret. Acestia ar face curse mai multe daca ar lasa la tarif deoarece lumea nu ar mai lua masinile pirat care momesc clientii cu un pret mai mic. Masinile pirat nu vor sa astepte la coada cu ceilalti taximetristi deoarece ar trebui sa faca mai putine curse si nu ar putea mentine tariful. In urma cu ceva vreme am incercat chiar sa stabilim noi un tarif, mai mic, poate nu 1,5 lei, cat este in Bucuresti, dar nu 3,5 lei. Consiliul Concurentei ne-a spus insa ca este neconcurential", explica purtatorul de cuvant al aeroportului. O cursa din centrul Capitalei pana la Aeroport costa circa 50 de lei (cu mici exceptii firmele din Bucuresti practica tariful de 1,5 lei/km), iar de la aeroport in oras, luand taxiurile din fata terminalului "Sosiri" cu tarif de 3,5 lei/km, costa circa 150 lei.

Valentin Iordache afirma ca taxiul in care a mers tanara japoneza impreuna cu persoana care a acostat-o, ucigasul, nu avea permis de acces in incinta aeroportului. Totusi, ucigasul a intrat in sala de sosiri a aeroportului si a momit-o pe victima, incalcand regulamentul aeroportului, si nimeni nu l-a observat sau sanctionat. Purtatorul de cuvant al Aeroportului Otopeni spune ca firma care asigura paza aerogarii, Romprest Security, urmareste daca se petrec astfel de incidente insa nu-i poate legitima si retine pe combinatori deoarece legea nu ii permite, fiind de competenta Politiei Transporturi Aeriene. Politia are un singur angajat permanent in incinta salii de sosiri pe unde, in zile aglomerate, trec 15.000 de pasageri. "Securitatea aeronautica este realizata de Directia de Securitate Aeroportuara si SRI. De securitatea cetatenilor, respectiv tulburarea linistii publice, se ocupa Politia Transporturi Aeriene si Aeroportul prin firma de paza pe care a angajat-o. Fiind o zona publica, agentii firmei de paza nu pot insa sa-i legitimeze si sa-i retina pe asa zisii "combinatori" deoarece aceasta este de competenta politiei. De fiecare data cand vad o astfel de persoana care incearca sa acosteze clienti sesizeaza politia. De regula cestia intervin, ii legitimeaza, ii amendeaza pe faptasi si ii scot din incinta aeroportului", explica Valentin Iordache. In ultimii ani, reprezentantii Aeroportului sustin ca au fost trimise catre Politie mii se sesizari care reclama astfel de incidente. Printre acestea se numara cateva sesizari cu privire la acostarea de persoane in incinta aeroportului impotriva ucigasului tinerei japoneze, Vlad Nicolae.

Politia Transporturi Aeriene spune ca pe Aeroportul Otopeni are in total 29 de oameni,
numar care include si personalul de conducere, si incearca sa-si faca treaba cat mai bine posibil cu acestia. De asemenea, oamenii legii sustin ca legea nu-i ajuta foarte mult in eradicarea acesui fenomen deoarece singurul lucru pe care-l pot face este sa-i amendeze pe combinatori, iar acestia nu platesc amenzile si se reintorc. "Firma de paza din aeroport trebuie sa observe persoanele care nu-si justifica prezenta acolo si sa aduca la cunostinfa ofiterului de serviciu. In sala de sosri avem in permanenta un singur om, iar in functie de necesitate mai pot veni unul, doi. In total in aeroport suntem 29 de persoane si trebuie sa monitorizam tot aeroportul, zonele de marfa, defluirea circulatiei,  urmariti penali, nu doar zonele publice. In ceea ce priveste persoanele care acosteaza pasageri, amenzile sunt singura masura legala pe care o putem lua, dupa care ii scoatem din incinta. Sunt foarte putini care platesc aceste amenzi si se reintorc. Am cerut date de la primarie si ni s-a comunicat ca sunt persoane care au acumulat amenzi de 300-400 milioane lei. Daca am putea sa-i si arestam cred ca situatia s-ar schimba. Initial, in Legea taximetriei nici macar nu erau prevazute amenzi pentru acostarea persoanelor", a declarat pentru HotNews.ro Nicolae Giugium, seful biroului Politiei Transporturi Aeriene Aeroportul Otopeni. Acesta spune ca prind in medie 1-2 combinatori pe zi si au dat circa 250 de amenzi de la inceputul anului pana in prezent. Nicolae Giugium spune ca l-au amendat in 2011 pe ucigasul japonezei de circa 7-8 ori: "Era aciuat pe langa Aeroport. Nu era neaparat un combinator asa cum s-a spus ci cara bagaje pentru doi lei ca sa faca bani de tigari dupa care pleca acasa. In 2011 l-am sanctionat cu 7-8 amenzi, il indepartam de aeroport dupa care se intorcea. De la inceputul anului l-am vazut mult mai rar".

Dupa ce tanara japoneza a fost omorata, Ministerul Transporturilor a convocat vineri o sedinta cu toti factorii implicati in paza aeroportului pentru a regandi strategia. "Domnul Valentin Preda (secretarul de stat pe aceasta problema) a convocat IGPR, SRI, firma de paza, camerele taximetristilor, Directia de Securitate a Aeroportului pentru a asculta ce are de spus fiecare parte si a incerca sa gasim de comun acord o solutie pentru rezolvarea problemei", a declarat pentru HotNews.ro Lavinia Cazan, sefa de cabinet. Valentin Iordache spune ca in urma acestei intalniri s-ar putea modifica legislatia in domeniu astfel incat sa aiba mai multe competente sau sanctionarea celor care nu respecta regulamentul sa fie mai drastica.

Intre timp, in urma nefericitului incident, Aeroportul a elaborat niste norme de conduita prin care se interzice in incinta aerogarii:
 • cersitul;
 • acostarea persoanelor;
 • accesul in stare de ebrietate.
Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) a atribuit firmei Romprest Security contractul de paza a Aeroportului Otopeni, pe 31 decembrie 2010, contra sumei de 1.242.255 euro, fara TVA. La licitatie au participat trei firme.

In seara de 15 august 2012, pe raza comunei Corbeanca, judetul Ilfov, intr-o zona impadurita, in imediata apropiere a unui drum public (DN1), Nicolae Vlad a ucis-o pe numita Yurika M. (cetatean japonez), cauza mortii victimei fiind reprezentata de asfixia mecanica prin comprimare cervico-toracala, a explicat Ministerul Public.

Japoneza a fost abordata de Nicolae Vlad la scurt timp dupa ce a coborat din avion, la Aeroportul International Henri Coanda, el propunandu-i s-o duca cu taxiul la locul de destinatie. Insa tanara si Vlad au coborat la marginea padurii, unde doua zile mai tarziu femeia a fost gasita moarta.

Nicolae Vlad (26 de ani), nascut in Bucuresti, dar domiciliat in Balotesti, a fost arestat in 19 august.

Ulterior, au aparut indicii temeinice in sensul ca, anterior comiterii acestui asasinat, Nicolae Vlad mai comisese o infractiune de omor, in noaptea de 5 spre 6 august 2012, in localitatea Balotesti, victima sa fiind Tudora S.

Citeste mai mult despre infractiunile comise de Nicolae Vlad aici.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

10697 vizualizari

 • +22 (24 voturi)    
  welcome to the jungle (Miercuri, 29 august 2012, 22:16)

  sentenced [utilizator]

  Imi povestea taica-miu cand ma astepta la aeroport acum cateva luni cum trageau taximetristii de clienti, unul din ei dupa ce era refuzat si clientul intorcea spatele, scuipa cu coji de seminte pe ei.
  La mine in zona se zice ca la Caracal s-a rasturnat caruta cu prosti, nu am verificat personal, insa am impresia ca la Bucuresti s-a rasturnat caruta cu prosti salbatici. :)
  • +19 (19 voturi)    
   * (Miercuri, 29 august 2012, 23:28)

   0m [utilizator] i-a raspuns lui sentenced

   ţara asta de ..păcat mă deprimă îngrozitor.
   toţi acei care se fac responsabili indirect de moartea fetei ar trebui să facă puşcărie
   • +5 (5 voturi)    
    completare (Joi, 30 august 2012, 7:58)

    0m [utilizator] i-a raspuns lui 0m

    ..să fie anchetaţi, şi în funcţie de gravitate, să fie pedepsiţi următorii:
    -> agenţii de pază şi poliţiştii aflaţi în tură la momentul acostării,
    -> taximetristul în maşina căruia s-au urcat (ăstuia i-aş da lejer 20 de ani)
   • +6 (6 voturi)    
    in cazul acesta.... (Joi, 30 august 2012, 8:11)

    translativus [utilizator] i-a raspuns lui 0m

    ....in fruntea celor care trebuie sa infunde puscaria este sleahta parlamentara, din cauza careia s-a ajuns la acest vid legislativ intr-o tara in care pana si cainii au "dreptul" de a ucide (la propriu).
    Clasa politica actuala este interesata doar de propriile avantaje iar prostimea este doar o masa amorfa, usor de manipulat si de amagit, care din 4 in 4 ani isi da in cap singura votand mereu aceiasi smecheri mincinosi.
    Sa nu ne mai plangem pentru ca ce am ales, aia avem!!
 • +15 (19 voturi)    
  nu se va schimba nimic (Miercuri, 29 august 2012, 22:28)

  ion roata [utilizator]

  aceeasi nepasare e si la maidanezi, care au ucis sau mutilat oameni, iar rezultatul este aceeasi durere in cot a "alesilor"; se intampla o nenorocire si atunci se discuta vreo saptamana - doua si lucrurile raman asa.
  • +16 (16 voturi)    
   E mai grav acum... (Joi, 30 august 2012, 0:56)

   J.C.Denton [utilizator] i-a raspuns lui ion roata

   Nu-i acelasi lucru. Pe maidanezi ma pot razbuna fara sa patesc nimic. Daca ma apuc sa vanez "combinatori", ma aresteaza imediat prietenii lor, ca sunt un element antisocial. Acu'..., ce-i drept, cum ziceau niste baieti, noi nu socializam cu tomberoanele.
   • +5 (7 voturi)    
    Maidanezi (Joi, 30 august 2012, 8:42)

    smc [utilizator] i-a raspuns lui J.C.Denton

    Daca omori maidanezi e infractiune, nu contraventie.

    Asa tara de tampiti suntem, avem cazier daca ne facem singuri curat in jurul casei. Vorba cuiva, "ma c... pe Miorita".
 • +22 (22 voturi)    
  Horror (Miercuri, 29 august 2012, 22:35)

  Angoasat [utilizator]

  Daca faceti o ancheta prin arhivele politiei si vedeti cate mii de plangeri au fost legate de aeroportul coanda in ultimul deceniu va oripilati..de la taximetristi cu tarif 6 care racoleaza victime in aeroport pana la hoti care actioneaza in incinta aeroportului..si nimic nu s-a facut absolut nimic..pt ca Romania este condusa de o caracatita mafiota politico-administrativa..
  • +1 (1 vot)    
   ARDEAL (Joi, 30 august 2012, 19:42)

   Cocolina [utilizator] i-a raspuns lui Angoasat

   Eu fac naveta Italia-Cluj Napoca...acolo taximetristii sunt aliniati in afara aeroportului,si te mai acosteaza cand ai iesit din incinta aeroportului,dar niciodata cu aroganta sau obraznicie,nici nu te hàtesc de haina sau geamantan...iar daca le spui nu,se intorc si pleaca.Total diferit de mizeria si badarania din bucuresti.
 • +12 (12 voturi)    
  Puscarie pentru neplata amenzilor (Miercuri, 29 august 2012, 23:21)

  slakeritul [utilizator]

  Fratilor, cand se introduce si la noi puscaria pentru neplata amenzilor ca in toate tarile dezvoltate?!?! Cum pot astia cumula 300-400 mil amenzi si inca sa fie liberi sa faca ce vor? Tara nimanui
 • +15 (15 voturi)    
  Toti sunt pe-o mana (Joi, 30 august 2012, 0:18)

  lisa79 [utilizator]

  Eu zbor frecvent, prefer sa platesc bani in plus si sa aterizez pe aeroportul de la CJ decat sa mai ajung in Bucuresti.
  Adevarul e ca toti sunt pe-o mana, inclusiv cei care ar trebui sa pazeasca acest loc. Intorc capul si" nu vad" nimic.
  E foarte rusinos ce se intampla, pur si simplu iti e frica de ei la cum trag de tine, sunt in stare sa iti smulga bagajele din mana. Si nu e vorba de unul-doi, roiau in jurul meu soferi care imi ofereau servicile lor. Norocul meu a fost ca prietena mea ce locuieste in Bucuresti m-a inavat ce sa fac:" lasa capul in pamant si tot mergi" :)), intr-o tara civilizata cica.
  Sa iti fie frica in propria tara... . Rusine!
  • +11 (11 voturi)    
   Buna idee (Joi, 30 august 2012, 2:39)

   Un, doi, trei [utilizator] i-a raspuns lui lisa79

   ,,Eu zbor frecvent, prefer sa platesc bani in plus si sa aterizez pe aeroportul de la CJ decat sa mai ajung in Bucuresti.''

   Buna idee mi-ai dat. Am patit-o si eu. L-am refuzat pe unul foarte insistent de cateva ori, politicos. Cand a vazut ca nu ii merge, m-a injurat in fata. Si altii, tot din aceeasi categorie, se uitau la mine ca la un gandac pe care voiau sa il striveasca. Ma intorceam dupa doi ani acasa. Cred ca mai vin o data in tara sa o iau pe maica-mea si gata cu Rromania. Unul din motive e legat de golanii de la aeroport. Au bagat frica in mine derbedeii. :)
 • +12 (12 voturi)    
  Comment sters de user (Joi, 30 august 2012, 0:59)

  NL [anonim]

 • +9 (9 voturi)    
  dezolant (Joi, 30 august 2012, 2:59)

  o_oarecare [utilizator]

  Lasa ca nici cu taximetristii cei 'legali' nu mi-e rusine. Sunt niste hoti si aia. Cand m-am intors in tzara am dat sa iau un taxi din asta , mi-am pus valizele in masina si incepe taximetristul, 'da' unde mergeti?' 'in Baneasa' el' aaaa pana acolo...am stat toata ziua sa astept..face 100, nu punem ceasul' ' atunci sotul meu s-a enervat a insfacat bagajele din portbagaj si a inceput sa tipe exasperat' se vede ca am venit in Romania, ne luati de prosti de cum iesim,' ..si altele...
  Dar asta e tristul adevar. S-a ajuns la o degradare atat de mare a normalitatii incat crima devine posibila si la indemana. Chiar suntem o tzara condamnata de noi, proprii locuitori.
 • +5 (7 voturi)    
  Minciuni, măgării, minciuni (Joi, 30 august 2012, 3:04)

  Mai mult de un neuron [utilizator]

  Conducerea Aeroportului Otopeni nu permite accesul la sosiri firmelor de taximetre cunoscute Cobălcescu, Meridian, Mondial, Leone și alții. Pentru că le strică afacerile lucrative. Inițial, era acceptat doar Fly-ul care s-a desființat. Acuma sunt un gașcă extrem de dubioasă dat tolerată de conducerea aeroportului. Un șofer de taxi- fost Fly- mi-a spus că trebuie să cotizeze 100 de lei noi pentru a avea măcar 1 client- altfel nu ajunge în rând. ANAF-ul ar trebui să ia la control conducerea aeroportului- pentru că este o minciună că administrația locală ar impune ceva. Ajungi la Plecări cu 1.39 lei/km iar de la Sosiri numai cu 3.5 lei/km ?
  • +3 (3 voturi)    
   ce zice purtatorul de cuvant al aeroportului (Joi, 30 august 2012, 7:41)

   Mariicaialbastri [utilizator] i-a raspuns lui Mai mult de un neuron

   E o minciuna ordinara:
   "Este vorba de bani. La taximetrele care au permis de acces pe aeroport tariful este de 3,5 lei pe km. Ceilalti merg cu tarife mai mici: 1,5 lei/km, 2 lei. Nu am stabilit noi tariful de 3,5 lei. Este stabilit de administratia locala care a dat licenta. Este un cerc vicios. Taximetristii care asteapta 5-6 ore la coada si fac doua curse pe zi nu isi permit sa lase la pret. Acestia ar face curse mai multe daca ar lasa la tarif deoarece lumea nu ar mai lua masinile pirat care momesc clientii cu un pret mai mic. .... Consiliul Concurentei ne-a spus insa ca este neconcurential", explica purtatorul de cuvant al aeroportului.

   Realitatea este ca ei fac licitatii trucate pe care le- castigat Fly Taxi, Grand Taxi care au voie sa vina in incinta aeroportului si sa ia clienti cu 3,5 RON/Km.

   De ce nu spune mizeria asta de purtator de cuvant ca Fly Taxi a avut ca actionari pe Miron "Manivela" Mitrea si de Dana Nastase cand s-a castigat licitatia din ca Rodica Miculescu sora Danei Nastase era director adjunct la Aeroport?
   Ia uitati ce scria presa:

   http://www.gandul.info/puterea-gandului/otopeni-egal-abuz-4998900

   Bun acuma nu mai este doar Fly s-a mai diversificat dar toata lumea care are acces merge cu 3,5 pe ceas deci eu calator tot nu am de unde sa aleg. Asta inseamna ca noua conducere a Aeroprtului a ales modelul Hidroelectrica - nu mai e un singur baiat destept (Bogdan Buzaianu ca pe vremea DIP-ului) ci mai multi baieti destepti si dam si noi o aparenta de legalitate iar spagile curg in continuare.

   Eu ca traitor in Istambulul de pe Dambovita m-a invatat nevoia sa pacalesc sistemul. Cand cobor din avion dau telefon la Cobalcescu, Leone, Taxi2000 sa vina sa ma ia de la ceas (l-au desfiintat si pe asta jigodiile dar taximetristii stiu).

   Dar saraca japoneza de unde dracu sa stie?
   Stia doar ce scrie in orice Baedeker, Lonely Planet ca taximetristii de pe Otopeni iti baga mana adanc in buzunar.
 • +1 (1 vot)    
  ASTA E TARA MEA !!! (Joi, 30 august 2012, 6:28)

  KEMPES [utilizator]

  nu trebuie discutata nici o lacuna...TREBUIE MODIFICATA CONSTITUTIA...e clar ca lumina zilei...avem o constitutie proasta...plina de "gauri"...fara a se mai lasa loc de intrepretari...nu ca cea facuta de Antonie Iorgovan , facuta pe placul lui Iliescu...ASTA E SOLUTIA !!!
 • +4 (4 voturi)    
  Solutii exista (Joi, 30 august 2012, 6:45)

  CipE [utilizator]

  Solutia este simpla:

  Aeroportul, pentru a-si mentine reputatia (foarte proasta, in momentul asta) ar trebui sa monteaze frumos un ghiseu pentru taxi in zona de asteptare a bagajelor. Calatorul plateste direct la ghiseu in functie de zona de destinatie si primeste un bilet de taxi.

  Cand ti-ai luat bagajul si iesi din zona te duci direct la taxi si nu mai devii scuipatoare sau fraier.
 • +5 (5 voturi)    
  S-ar putea infiinta niste shuttle-uri (Joi, 30 august 2012, 9:08)

  maybe2 [utilizator]

  Daca nu exista varianta legala pentru oprirea acestor indivizi, nu mai spun ca daca va uitati la culoarea angajatilor de la firma de paza si a majoritatii taximetristilor "autorizati" veti intelege ca acolo la aeroport s-a format o gasca.

  Aeroportul ar putea sa infiinteze niste shuttle-uri care duc in centru, contra cost. Exista astfel de shuttle-uri in toate aeroporturile din lume, taxi-ul nu este singura solutie.
  • 0 (0 voturi)    
   Dar exsita RATB!!! (Vineri, 31 august 2012, 10:04)

   transalpinarum [utilizator] i-a raspuns lui maybe2

   Poate Tarom sa faca shuttle-uri, dar exista RATB care te duce cu 10 lei pana in centru. Asa ceva e pe tot globul.
 • +3 (3 voturi)    
  Ce e la Otopeni nu e nimic (Joi, 30 august 2012, 9:46)

  Iulian72 [utilizator]

  Combinatorii fac legea chiar in sediul Politiei!
  Mergeti la serviciul inmatriculari, in Pipera, si o sa fiti acostat imediat de cocalarii care bantuie nestingheriti prin sediul politiei.

  Cred ca orice reforma serioasa trebuie sa inceapa cu politia. Doar vama s-ar putea sa fie mai corupta decat politia. E un non-sens: politia a ajuns sa-i apere pe interlopi...

  Desigur, si legile trebuie inasprite.
  Cu nivelul actual al pedepselor, Romania a ajuns paradisul infractorilor.
 • +4 (4 voturi)    
  Lipsa de bun simt elementar (Joi, 30 august 2012, 9:57)

  subcultura [utilizator]

  dublata de o crasa lipsa de responsabilitate a administratiei si politiei au dus la asa ceva.
  Tipic pt Romania, toata lumea se ascunde dupa reglementari, norme de conduita, vezi Doamne e competenta altuia, etc.
  Otopeni este unul dintre cele mai mici aeroporturi ce deservesc capitale europene, cu o zona publica de cateva mii de metri patrati si doua zone de acces auto. Orice SRL dintr-o tara normala ar putea administra civilizat asa ceva. la noi, o companie nationala (Aeroporturi Buc), politia nationala si SRI nu sunt in stare. Fie pt ca sunt corupti, fie pt ca nu au pic de simt de raspundere.
  In alta tara, moartea acelei tinere ar fi o rusine nationala de neiertat (asa cum o trateaza si japonezii), insa la noi toti asteapta ca media sa lase subiectul balta ca sa isi vada in continuare de spagi.
 • +6 (6 voturi)    
  si la Gara de Nord (Joi, 30 august 2012, 10:03)

  geo12 [utilizator]

  eu trec des pe la Gara de Nord...si aici e la fel: sunt unii taximetristi care te iau pe sus sa te bage in masina, stau cu portierele deschise ca sa nu se vada tariful si de cele mai multe ori turistii straini cad in plasa lor! Sunt cateva fete de mafioti pe acolo, la orice ora ii gasesti tot in fata Garii, prefera sa faca o singura cursa pe zi dar sa fure pe cineva decat sa faca mai multe curse cinstite! Si toate astea cu ingaduinta politiei !
 • +3 (3 voturi)    
  Comment sters de user (Joi, 30 august 2012, 10:07)

  Erasm [anonim]

 • +2 (2 voturi)    
  Ma intreb de ce? (Joi, 30 august 2012, 10:11)

  Dodel540 [utilizator]

  Ni se tot flutura asta cu legea e cum e , nu permite , nu ii lasa. Dar cine il opreste pe dl PM V Ponta sa dea o ordonanat de urgenta in acest sens? Cand au avut nevoie pentru scopurile lor politice s-a facut acest lucru instant.
 • +4 (4 voturi)    
  Cred ca a sosit momentul.. (Joi, 30 august 2012, 10:47)

  akillies [utilizator]

  ..ca in Romania sa se dea niste sanctiuni drastice!
  Pentru aceasta nenorocire consider ca sunt vinovati, in egala masura, angajatii aeroportului Henri Coanda si angajatii acelei organizatii din Craiova care aveau responsabilitatea sa isi trimita un reprezentant si sa o duca pe aceasta tanara in conditii de siguranta in Craiova...
  Acea organizatie din Craiova este o organizatie de nesimtiti si ignoranti.. Eu sunt sigur ca daca situatia era inversa (o domnisoara din aceasta organizatie sa se duca in Japonia), cineva ar fi asteptat invitata din Romania la aeroport si ar fi dus-o in siguranta la destinatia din Japonia... prin urmare acea organizatie din Craiova merita sa nu mai existe, mai ales prin lovitura de imagine data (inca una dealtfel) poporului roman.
  Reprezentantii aeroportului ca nu l-au arestat ei pe acest individ si nu l-au tinut in custodie pana la sosirea Politiei: daca au mai facut reclamatii la Politie si il considerau un individ periculos, cred ca aveau voie sa il si tina in custodie, ca sa fereaasca turistii straini de astfel de nenorociti. Alta vina a reprezentantilor aeroportului Hehnri Coanda consta in faptul ca nu pun din 5 in 5 minute mesaje care sa avertizeze strainii sa nu vorbeasca cu niciun "combinator", ca nu pun panouri cu mesaje in care sa ii avertizeze(tot pe straini) sa nu dea bani la cersatori, sa nu apeleze la combinatori si ca nu dau si optiuni strainilor(numere de telefon de la taxiuri, sau chiar directii de deplasare spre statia de taximetre, de tren, sau de autobuz -in minipliante, asa cum se intampla pe toate aeroporturile civilizate din lume).
  O alta idee pentru administratia aeroportului Henri Coanda ar fi urmatoarea: daca se face o statie de taximetre, la statia respectiva sa se aplice sistemul din Dublin - taxiurile stau la coada, clientii stau la coada;servirea se face intr-un singur loc in ordinea sosirii si cu ajuorul unui angajat al aeroportului; la fel am vazut si la Stockholm: nicaieri nu sunt taximetristi in aeroport!
 • +1 (3 voturi)    
  in ce tara traim? (Joi, 30 august 2012, 11:18)

  mavrocordat [utilizator]

  in ce parte a lumii civilizate creaturi de teapa asasinului isi vad linustiti de crimele si violurile lor?Trebuie ca astfel de creaturi, care nu pot fi numiti oameni dar nici animale sa fie ori eutanasiate ori castrate.De cealalta parte, autoritatile romane sunt in culpa din incompetenta, nepasare si/sau complicitate prin tolerarea a tot felul de golanii.Parintii tinerei din Japonia ar trebui sa ceara despagubiri statului roman, cre sa fie suportate de persoanele culpabile.
  • 0 (0 voturi)    
   In Insula Piratilor! (Joi, 30 august 2012, 13:39)

   Iulian72 [utilizator] i-a raspuns lui mavrocordat

   In paradisul infractorilor!
   In tara unde albul e negru si invers!
   Unde victima e vinovata si agresorului i se gasesc toate scuzele posibile.

   Adica intr-o tara pe dos.
 • +2 (2 voturi)    
  sa facem ca la moscova (Joi, 30 august 2012, 11:59)

  al_de_sus [utilizator]

  in aeroportul sheremetyevo din moscova, nu exista statie de taxiuri unde se sta la rand. exista un ghiseu unde te duci, spui unde vrei sa mergi, iti spune cat face, platesti, primesti un bon si cu ala mergi in fata aeroportului si apare taxiul care te preia. nu are ceas si te duce unde ai comandat. elegant, fara smecherii de traseu, fara "maimuta". au si ei combinatori in fata aeroportului ( in moscova se merge mult cu autostopul), dar trebuie sa fii nebun sau moscovit sa te urci in masina lor.
  ideea e super buna.
 • +1 (1 vot)    
  Securitate, Paza, ordine pe aeroport? bull**it! (Joi, 30 august 2012, 13:31)

  Marius Paraschiv [anonim]

  Nu doresc sa fac spam, sau sa promovez vreo porcarie, vreau doar sa povestesc cum am vazut eu lucrurile "schimbate" in incinta aeroportului, la doar cateva zile de la teribilul caz.
  http://treiclase.ro/2012/08/rechinii-de-pe-otopeni/
  Mii de scuze pentru url!
 • +3 (3 voturi)    
  de ce Politia (Joi, 30 august 2012, 14:16)

  bedexe [utilizator]

  nu isi face treaba pentru care este platita ? Inclusiv cei de la Rutiera ... ce trafic lejer ar fi.

  Intrebari retorice.
  Ei stau la palavrageala prin birouri, prin masini, bagati la umbra, mai fac un smen.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by