Judecatoarea Curtii Constitutionale Aspazia Cojocaru, puternic atacata de o parte a presei dupa votul privind invalidarea referendumului, a declarat marti, pentru Evenimentul Zilei, ca, din informatiile pe care le detine, amenintarile cu moartea la adresa sa au venit "dintr-o parte a clasei politice"

Aspazia CojocaruFoto: CCR.ro

"Din informatiile pe care le am, cunosc ca amenintarile cu moartea au venit dintr-o parte a clasei politice", a raspuns judecatoarea, intrebata de Evenimentul Zilei daca stie cine a amenintat-o cu moartea.

"Sunt interese mari in spate ale unor oameni care nu vor sa piarda. Cei care au procedat in felul in care au facut-o ...Hmmm!... Stiau ca incalca legea, dar nu s-au gandit ca pot fi opriti. Iata ca in tara asta exista institutii si oameni care-si fac datoria si apara legea", a adaugat ea.

La inceputul lunii iulie, Aspazia Cojocaru a sesizat Parchetul cu privire la faptul ca a fost amenintata cu moartea inainte de inceperea dezbaterilor asupra avizului de suspendare din functie a presedintelui Romaniei, cu privire la votul pe care urma sa il dea.

In 27 iulie, Ministerul public a anuntat ca doi politisti si un detinut de la Penitenciarul Giurgiu sunt cercetati pentru amenintarile cu moartea la adresa judecatoarei Aspazia Cojocaru.

Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a declarat, in 22 august, ca ca in acest dosar a fost identificata imprimanta cu care s-a tiparit documentul prin care a fost amenintata judecatoarea CCR, potrivit Agerpres.

Detinutul in cauza este Nicu Pirlateanu, condamnat la pedeapsa de 19 ani inchisoare pentru uciderea tatalui sau, pe 8 ianuarie 2008.