Directia Generala de Impozite si Taxe Locale din sectorul 1 isi schimba sediul incepand cu data de 3 septembrie, urmand sa functioneze in Str. Piata Amzei nr. 13, anunta Agerpres, citand un comunicat al Primariei sectorului 1. In prezent, Directia functioneaza in sediul din Str. Biserica Amzei nr. 21-23. Punctele de incasare situate in Str. Calea Grivitei nr. 208, Str. Pajura nr. 13 si Sos. Bucuresti-Ploiesti nr. 9-13 isi vor desfasura in continuare activitatea in sediile actuale, se mai precizeaza in comunicat.

Ca urmare, incepand cu data de 3 septembrie, bucurestenii din sectorul 1 care doresc sa achite cu numerar pot face plata la unul din sediile institutiei situate in Str. Piata Amzei nr. 13, in Calea Grivitei nr. 208, Str. Pajurei nr. 13 si Sos. Bucuresti-Ploiesti nr. 9-13.

Primaria Sectorului 1 a pus la dispozitia contribuabililor urmatoarele modalitati de plata: plata electronica (prin internet banking), plata cu numerar, plata cu cardul, plata prin ordin de plata sau plata prin mandat postal.

Contribuabilii care doresc sa plateasca impozitul prin internet trebuie sa aiba un cont de internet banking deschis la orice banca din care sa faca un virament bancar in lei, din contul propriu in contul IBAN asociat tipului de impozit pe care il are de achitat. Contul IBAN al Directiei Generale de Impozite si Taxe Locale Sector 1 poate fi identificat consultand site-ul www.impozitelocale1.ro.

Potrivit comunicatului, pentru plata cu cardul comisionul este zero, iar operatiunea se poate face cu orice card, de debit sau credit, emis de catre orice banca. Plata se poate face total sau partial, la fel ca in cazul in care se plateste cu numerar si nu se percepe comision suplimentar la efectuarea tranzactiei. Pe langa taxe si impozite, cetatenii isi pot plati si amenzile contraventionale, doar pe baza datelor din procesul verbal.