Judecatoarea CCR Aspazia Cojocaru a declarat, miercuri, ca il va da in judecata pe colegul sau Ion Predescu, daca se va confirma faptul ca acesta a divulgat secretul votului din plenul Curtii, in cazul invalidarii referendumului din 29 iulie, transmite Mediafax.

Aspazia Cojocaru le-a declarat jurnalistilor ca Predescu nu a recunoscut faptul ca el ar fi facut declaratii privind modul in care ea ar fi votat in plenul CCR.

"Spune ca nu a dat niciun fel de declaratie. (...) Nu stiu, scuze sau nu, dar neaga tot timpul. Neaga ca ar fi dat astfel de declaratii. Daca exista o astfel de inregistrare, va rog sa ma credeti ca ma duc pana unde trebuie, pana in panzele albe", a sustinut Cojocaru.

Ea a fost intrebata de jurnalisti daca il va da in judecata pe Predescu. "Pana in instanta", a replicat judecatorul CCR.

In plus, ea a sustinut ca prin declaratia lui Predescu s-ar fi incalcat secretul votului din plenul Curtii.

"Deci, daca exista asa ceva, dansul neaga, dar daca exista asa ceva ne ducem, ca juristi suntem, pana unde trebuie", a subliniat Cojocaru.

De asemenea, ea a fost intrebata daca va cere sanctionarea lui Predescu in plenul Curtii. "Nu stiu, sa vedem, in functie de ce gasim. Chiar sunt destul de afectata de povestea asta incat sa mai... Asta e situatia. Dansul neaga ca ar fi dat o astfel de declaratie, cea din "Gandul". Neaga. Pana nu sunt in posesia acelei copii (inregistrari - n.r.), eu pornesc de la prezumtia de buna credinta, pana la proba contrarie", a mai afirmat Cojocaru.

Judecatorul Ion Predescu: "N-am avut nicio disputa"

Judecatorul CCR Ion Predescu a declarat miercuri, la plecarea de la sediul Curtii, ca nu a avut nicio disputa cu Aspazia Cojocaru.

Intrebat daca aceasta i-a reprosat ceva, el a raspuns ca Aspazia Cojocaru nu i-a spus nimic. "N-am avut nicio disputa", a completat el.

Chestionat daca ii e teama ca judecatorul Aspazia Cojocaru il va da in judecata, Predescu a raspuns ironic: "I-auzi vorbe".

Intrebat cum interpreteaza afirmatiile Aspaziei Cojocaru ca va merge "pana in panzele albe", Ion Predescu a spus: "Nu imi dau seama. Sa fie sanatoasa!".

Judecatorul CCR Ion Predescu a declarat pentru "Gandul" ca Aspazia Cojocaru, judecator propus de PSD la Curtea Constitutionala, a inclinat balanta la CCR in favoarea lui Traian Basescu.

"Am luptat si noi cat am putut. Asa a iesit insa. Luati datele de la Guvern si analizati-le sa vedeti cat erau de limpezi", a precizat Predescu.

In articol se arata ca au votat pentru validarea referendumului Ion Predescu, Acsinte Gaspar, Tudorel Toader, toti trei din tabara USL, iar pentru invalidarea referendumului au votat Augustin Zegrean (presedinte), Petre Lazaroiu, Mircea Stefan Minea, Iulia Antoanella Motoc "din tabara PDL-Basescu", Puskas Valentin Zoltan, propus de UDMR, si Aspazia Cojocaru, propusa de PSD in CC.

Aspazia Cojocaru: Nu am spus niciodata ca referendumul trebuie anulat; nu vorbesc asa, ca omul de pe strada

Judecatoarea CC Aspazia Cojocaru a mai declarat miercuri ca nu ar fi sustinut niciodata ideea anularii referendumului din 29 iulie pentru demiterea presedintelui Traian Basescu si a negat faptul ca ar fi declarat acest lucru public.

Cojocaru a fost intrebata ce a determinat-o sa renunte la ideea anularii referendumului, optand pentru invalidarea referendumului.

"Nu anularii, eu nu am spus niciodata ca referendumul trebuie anulat. N-am spus niciodata asta. Eu, cand am iesit initial, am fost acolo, am spus datele care sunt, unele sunt corecte si altele nu sunt corecte. Asa am spus, eu imi masor cuvintele pe care le spun. Nu vorbesc asa, eu sunt jurist, si nu vorbesc asa, ca omul de pe strada obisnuit", a sustinut Aspazia Cojocaru.

In 2 august, judecatoarea Aspazia Cojocaru a declarat, dupa sedinta Curtii Constitutionale, ca din punctul sau de vedere referendumul trebuia anulat.

"Eu, dupa mine, trebuia anulat referendumul", a afirmat Cojocaru.

Ea a precizat ca s-au solicitat de la toate institutiile abilitate documente care vor trebui analizate.

Intrebata de ce e necesar un astfel de demers, Aspazia Cojocaru a raspuns: "Pentru ca totul s-a bazat pe date false".