Peste 20 de persoane au protestat, luni dupa-amiaza, in fata sediului Curtii Constitutionale (CCR), solicitand validarea referendumului din 29 iulie si, implicit, demiterea presedintelui suspendat Traian Basescu, relateaza Mediafax.

Protestatarii au scandat "Validare!" si au agitat steaguri si bannere cu mesaje ca "Ai votat, esti anchetat".

Organizatorul actiunii de protest a precizat ca oamenii au scandat in fata CCR pentru a solicita validarea referendumului, explicand ca "demiterea lui Traian Basescu este foarte importanta". "Demiterea presedintelui Traian Basescu este foarte importanta, pentru ca inseamna sa terminam ce am inceput in ianuarie. (...) Nu mai discutam aici de Basescu sau de PDL, e vorba de a ne apara votul si vointa", a spus barbatul.

Protestatarul a mai spus ca oamenii care au venit in fata sediului CCR nu au incredere in aceasta institutie, din cauza faptului ca, in opinia lui, membrii Curtii sunt numiti politic, si nu pe criterii profesionale si de competenta.

El a precizat ca a solicitat Primariei Capitalei autorizarea unei actiuni de protest la care sa participe 1.000 de oameni, insa a primit acordul pentru doar 400. Un nou protest, a mai spus initiatorul actiunii, ar urma sa aiba loc in cursul zilei de marti, in intervalul 15.00-19.30, autorizatia eliberata de municipalitate fiind tot pentru 400 de persoane.

Membrii Curtii Constutionale se vor intalni, marti, pentru a decide cu privire la referendumul din 29 iulie.