Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a primit luni de la Guvern un document cu datele solicitate, anunta Agerpres. Presedintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat, la iesirea din sediul CCR, ca spera sa se ia o decizie marti in privinta referendumului pentru demiterea presedintelui din 29 iulie.

Foto:

Zegrean nu a dorit sa se pronunte asupra documentului primit luni de la Guvern, afirmand ca marti se va hotari daca se va tine cont de acele cifre.

"Am primit o scrisoare mai lunga. V-a prezentat-o prim-ministrul in conferinta de presa in amanunt. Nu ma puneti pe mine sa repet, ca nu tin minte toate cifrele de acolo. Nu pot sa hotarasc singur. Nu am cum sa hotarasc singur nimic, am un singur vot, maine vom fi noua si vom da o decizie, sper, maine", a raspuns Zegrean, intrebat daca CCR va tine cont de cifrele primite de la Executiv.

Presedintele CCR a fost chestionat de ziaristi si cu privire la diversele interpretari date asupra solicitarilor transmise de Curte catre Guvern privind referendumul din 29 iulie, el spunand ca "asta e maretia dreptului, toate legile lasa loc de interpretari".

"Maine (marti, n.r.) va lamurim cu toate, sper", a adaugat Zegrean.

Intrebat daca este posibila o noua amanare a deciziei, marti, Zegrean nu a dorit sa comenteze. "Lasati", a raspuns el.

Premierul Victor Ponta a anuntat luni ca Executivul a transmis o adresa presedintelui Curtii Constitutionale a Romaniei cu datele solicitate.

CCR urmeaza sa se pronunte marti in privinta referendumului pentru demiterea presedintelui si va hotari daca va lua in considerare documentul trimis luni de Guvern.