Peste 99.000 de absolventi de liceu sunt asteptati sa sustina, incepand de luni, cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat 2012, anunta Agerpres. Conform calendarului Ministerului Educatiei a doua sesiune (august-septembrie) a examenului de bacalaureat din acest an incepe luni, 20 august, cu evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana si in limba materna, probe ce se vor desfasura si in ziua de marti 21 august, respectiv miercuri 22 august (limba materna). Pentru sustinerea acestei probe s-au inscris 12.726 de candidati. Numarul total de candidati care s-au inscris pentru sustinerea examenului de bacalaureat in sesiunea august-septembrie este de 99.111. Acestia au fost repartizati in 304 centre de examen.

  • Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba moderna (oral) este programata in intervalul 21-22 august, in timp ce evaluarea competentelor digitale va avea loc in zilele de 23 si 24 august.

Ministerul Educatiei precizeaza ca rezultatul obtinut de fiecare candidat nu se exprima prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenta, in raport cu standardele europene recunoscute in domeniu.

  • Prima proba scrisa (limba si literatura romana) din cadrul sesiunii de toamna se va desfasura luni, 27 august.
  • Aceasta va fi urmata marti, 28 august, de proba de limba si literatura materna.
  • Proba obligatorie a profilului este programata miercuri, 29 august.
  • Ultima proba scrisa - proba la alegere a profilului si specializarii - este programata vineri, 31 august.

Pe data de 2 septembrie vor fi afisate primele rezultate (pana la ora 16:00) si vor putea fi depuse contestatiile (orele 16:00 - 20:00). Acestea vor fi solutionate in intervalul 3-4 septembrie, urmand ca afisarea rezultatelor finale sa se faca pe 5 septembrie.

Rata de promovare inregistrata la prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an a fost de 44,41%, dupa solutionarea contestatiilor.